De eerste editie van TEDx Gooise Meren was in 2016.
De eerste editie van TEDx Gooise Meren was in 2016. @Yvette de Vries

Derde editie congresformule TEDx met maximaal 52 personen; ook thuis live te volgen

Algemeen

BUSSUM - In Spant! wordt zaterdagavond 3 oktober de 3de TEDxGooiseMeren georganiseerd. TEDx is een lokale afgeleide congresformule van het bekende en beroemde TED format waarbij inspirerende sprekers een persoonlijk verhaal vertellen. Bij deze TEDx komen zoveel mogelijk lokale verhalen en sprekers aan het woord.

TEDxGooiseMeren is in 2016 gestart met als thema de Blended Community, een verwijzing naar de gemeentelijke fusie die toen net afgerond was. In 2018 was thema Neighbours, een verwijzing niet alleen naar de sprekers, maar ook naar het publiek. De organisatie wil namelijk ook inwoners van Gooise Meren met elkaar in contact brengen.

Hybride vorm

Voor de editie 2020 is de organisatie sinds eind 2019 in touw. Het thema is: LEF! “Dit thema hadden we al gekozen voor dat COVID-19 zich aandiende. Even hebben we aangekeken of en hoe we deze TEDx kunnen organiseren. Het idee is uiteindelijk om het in hybride vorm te doen. Dit betekent dat we net als de vorige keer weer naar het Spant! gaan, waar we dit keer maximaal 52 personen in het publiek kunnen ontvangen. En dat we daarnaast de mogelijkheid willen bieden om deze TEDx online live thuis te volgen. De kaarten worden eind augustus via de website van Spant! aangeboden”, vertelt Frits Bussemaker namens de organisatie.

Dagvoorzitter

Pernille La Lau is de dagvoorzitter. “Op dit moment hebben we vijf sprekers met interessante, uiteenlopende persoonlijke verhalen en zijn we nog op zoek naar de laatste spreker om het programma rond te maken. Check daarvoor www.tedxgooisemeren.nl.

Andere blik

De organisatie van een TEDx kost - volgens Bussemaker - niet veel. “Vooral wat tijd van vrijwilligers. Behalve de kaartverkoop zijn we ook op zoek naar lokale organisaties die Gooise Meren een warm hart toedragen en dit willen helpen mogelijk te maken. Denk aan sponsoring maar, kunnen ook hulp gebruiken bij filmen van de sprekers. Het leuke van een eigen TEDx organiseren is dat het je de gelegenheid geeft om eens met een heel andere blik naar je eigen leefomgeving te kijken. Afgelopen jaren heb ik heel wat nieuwe en hele interessante mensen leren kennen waarbij ik met de meeste nog contact onderhoud.”

Uit de krant