Voor corona kon er gezamenlijk getraind worden. Nu is dat uit den boze.
Voor corona kon er gezamenlijk getraind worden. Nu is dat uit den boze. Foto: RV Naarden

Roeivereniging Naarden zoekt oude loods of leegstaand kantoorgebouw om te ‘ergotrainen’

Sport

NAARDEN - Roeivereniging Naarden (RV) is op zoek naar een ruimte waar vanaf medio oktober - en gedurende de daarop volgende winterperiode - de ergotrainingen gehouden kunnen worden. De overdekte ruimte aan de Thierensweg waar de twaalf roeimachines nu staan opgesteld, is vanwege het nog altijd heersende coronavirus niet geschikt.

De anderhalve meter afstand tot elkaar kan niet in acht worden genomen, en de apparaten buiten opstellen is ook geen optie, want dat komt de duurzaamheid van het materieel niet ten goede. De benodigde ruimte moet minstens 60m² groot zijn.

Warm roeien

Bestuurslid David Gribnau legt uit dat de huidige ruimte te klein is en onvoldoende geventileerd kan worden. “Het plafond is ook te laag. Daarom zoeken we een ruimte - een school of gebouw dat wacht op renovatie, een oude loods of een leegstaand kantoorgebouw - met een hoog plafond en voldoende ramen die open kunnen. Verder hebben we weinig eisen. Er hoeft niet eens verwarming te zijn, want we roeien ons wel warm.”

Mopperen

Trainen op de roeimachine is voor de RV-leden een must als buitentrainingen niet kunnen doorgaan. Niet alleen als het straks weer vroeg donker wordt, maar ook als er een roeiverbod geldt. “Dat laatste gaat in als het windkracht 8 waait, het water te koud is of bij mist en/of ijs”, vertelt Gribnau. “Dan hebben we wel mopperende roeiers, maar de trainingen moeten wel gebeuren van de coaches omdat de conditie voor de wedstrijden op peil moet blijven.”

Suggesties

Het is voor de leden van de roeivereniging wel zo praktisch als de tijdelijke, nieuwe ruimte in Bussum of Naarden ligt. “We hebben nog niets op het oog. Wel hebben we onze (bestuurs)leden gevraagd uit te kijken naar een geschikte locatie.” Suggesties zijn welkom via algemeen@roeinaarden.nl.

Uit de krant