Afbeelding

Obese-duo zorgt ervoor dat Marloes Kratz haar auto weer terug heeft

Algemeen

BUSSUM - Het was al een bizarre inbraak bij het gezin van Marloes Kratz uit Weesp op 3 augustus, maar de afloop maakt het verhaal nog aparter. Haar auto, een Audi A4 cabriolet, is namelijk sinds gisteren teruggevonden in Bussum. En dat is te danken aan Wesley en Johanna, de twee Bussumers die zij voor het tv-programma Obese heeft begeleid.

Toen Marloes’ gezin na de hectische coronatijd eindelijk een weekje op vakantie kon, waren ze daar wel aan toe. Maar ze zat nog geen dag op haar vakantieadres toen ze werd gebeld door de politie: er was bij haar ingebroken. De complete woning was overhoop gehaald en ‘alles waar een stekker aan zat’ (het zijn woorden van Marloes) was weg. En tot overmaat van ramp was ook haar mooie Audi A4 cabriolet die voor de deur stond gestolen. “De inbrekers zijn uren in ons huis geweest. Op een gegeven moment hebben ze de sleutels van de auto gevonden en daarin hebben ze alles vervoerd.” 

Oproep
Marloes en de politie postten op social media een oproep. Niet heel vaak leidt dat tot resultaat (veel gestolen auto’s worden meteen doorgesluisd naar het buitenland), maar in dit geval ging het anders.
Gistermiddag kreeg ze uit het niets een appje van Johanna en Wesley, die bekend zijn van het tv-programma Obese. Marloes heeft de twee daarin begeleid naar een gezonder leven. In het bericht stond een foto van een Audi A4 cabriolet die langs de kant van de weg stond. “Zij meldden zonder bijbedoeling dat dit net zo’n auto is als die van mij. Maar toen ik het kenteken zag, zag ik natuurlijk meteen dat het mijn auto is. Die stond dus gewoon op straat in Bussum.”

Naar Bussum
De politie werd gebeld en Marloes zelf reed als een speer naar Bussum. Daar sprak ze met de agenten, maar ze mocht niet aan de auto komen. Dat zou trouwens ook weinig zin hebben gehad. “Op het moment dat een auto wordt gestolen, doe je daar afstand van en moet je de sleutels inleveren. Ik kon er dus niet in. Maar dat het mijn auto was, was wel zeker. En zo te zien schadevrij. Ik ben daar zo blij mee”, zegt Kratz.

Onderzocht
De auto wordt nu onderzocht op sporen en daarna krijgt Marloes de cabrio terug. En daarbij hoopt ze vurig dat de kofferbak nog vol ligt. “Want daarin zijn alle gestolen spullen vervoerd, hoe mooi zou dat zijn. Eerlijk gezegd verwacht ik het niet, maar je weet maar nooit. Duimen dus.”
 

Uit de krant