Afbeelding
Google Maps

Onderhoudswerkzaamheden viaduct A1 over Naardertrekvaart bij Naarden

Algemeen

NAARDEN - Rijkswaterstaat werkt vanaf maandag 24 augustus overdag aan het A1-viaduct over de Naardertrekvaart bij Naarden. De werkzaamheden vinden de komende weken plaats tussen 06.00 en 18.00 uur en veroorzaken weinig tot geen hinder voor het verkeer. Wel kunnen de werkzaamheden geluidsoverlast geven voor de omgeving.

De werkzaamheden die maandag van start gaan bestaan onder meer uit het herstellen van betonschade en de hemelwaterafvoer aan de onderkant van het viaduct. Later dit jaar wordt er ook aan de bovenzijde van het viaduct gewerkt. Er worden dan onder meer kitvoegen vervangen en de geleiderail wordt hersteld. Deze werkzaamheden vinden naar verwachting in oktober in de avonden en nachten plaats met beperkte hinder voor het verkeer.

Planning

Vanaf maandag wordt er aan het viaduct gewerkt ter hoogte van de toerit naar de A1 richting Amsterdam. Vanaf oktober wordt er boven de Rijksweg en vanaf november boven de Amsterdamsestraatweg gewerkt. Deze wegen zullen hierdoor tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. Meer informatie hierover volgt zodra de exacte planning bekend is. Het werk aan het viaduct moet in januari 2021 afgerond zijn. De werkzaamheden zijn echter wel weersafhankelijk, waardoor de planning kan wijzigen.

Vervanging en renovatie

Het viaduct over de Naardertrekvaart wordt over een aantal jaren vervangen of gerenoveerd. Om het viaduct tot die tijd veilig te kunnen blijven gebruiken zijn er onderhouds- en herstelwerkzaamheden nodig.

Uit de krant