Roos Mulders en Remco Ockhuijsen uit Bussum.
Roos Mulders en Remco Ockhuijsen uit Bussum. Privé-foto

Geen feestweekend na Rutte-advies; wél slingers, taartjes en verjaardagszoen!

Coronavirus

GOOISE MEREN - De boodschap van premier Mark Rutte was duidelijk: het coronavirus is nog niet klaar met ons! Het virus wordt met name in de privésfeer verspreid zo heeft de premier zich door het Outbreak Management Team (OMT) laten informeren. De landelijke maatregelen zijn aangescherpt en daarom mogen er thuis (binnen/buiten) geen feestjes gevierd worden. Het aantal maximaal te ontvangen personen is zes.  

Dat was voor Roos Mulders en Remco Ockhuijsen uit Bussum reden om de stekker uit hun feestweekend, dat medio september gepland stond, te trekken. “Mijn vriend wordt 19 september 30 jaar en dat wilden wij - al coronaverantwoord - gaan vieren. Toch hebben we direct na de persconferentie - zonder enige discussie - besloten deze speciale gelegenheid te annuleren, want met zes mensen doodstil op een stoel zitten is natuurlijk geen klap aan. Het voelt ook gewoon niet goed om het door te laten gaan.” 

Shifts

Het koppel had voor deze speciale verjaardag - na veel wikken en wegen - zelfs een heel weekend uitgetrokken. “De vriendengroep op zaterdag en de familie in twee shifts op zondag. Dit om sowieso een te vol huis te voorkomen.” Maar Mulder kan zich prima vinden in het besluit van Rutte. Mulders en Ockhuijsen hebben namelijk aan de lijve ondervonden wat corona met je doet. “Wij zijn beiden besmet geweest. Weliswaar hadden we milde klachten, maar ik heb toch zeker een week hondsberoerd op bed gelegen. En nog altijd kan ik heel moe zijn.”

Luxe

Wanneer het wel weer mag wordt de verjaardag wellicht alsnog groots gevierd. “Maar wanneer die tijd aanbreekt weten we natuurlijk niet. Maar op 19 september houden we het klein. We eten samen een gebakje en natuurlijk hangen we slingers op. Bovendien moet je ook reëel zijn; een verjaardag vieren is en blijft luxe.” En een verjaardagszoen zal vast ook niet ontbreken!

Jubileum

Ook het afscheidsfeest van Sebastian Gerkens uit Bussum gaat niet door. Per 1 september legt hij zijn nevenfunctie op kantoor neer, naast zijn werk als vlieger. “Vanwege het advies vanuit de overheid heb ik besloten deze te annuleren”, vertelt hij. 

Uit de krant