Het winnende plan ontvangt 2.000 euro om het plan uit te voeren.
Het winnende plan ontvangt 2.000 euro om het plan uit te voeren. Vrienden van het Gooi

E. Klomp Natuurprijs zoekt basisscholen met ‘groen schoolplan’

Algemeen

BUSSUM - De Vrienden van het Gooi schrijven in schooljaar 2020-2021 voor de tweede keer de Edwin Klomp Natuurprijsvraag uit. Alle basisscholen in het Gooi worden uitgenodigd om een ‘groen schoolplan’ in te dienen dat de school en/of schoolomgeving groener maakt. Het winnende plan ontvangt 2.000 euro om het plan uit te voeren. 

Vorig schooljaar is de Edwin Klomp Natuurprijs uitgereikt aan de van Hasseltschool in Hilversum. “Dankzij het aan deze prijs verbonden bedrag van 2.000 euro hebben zij hun plannen voor een groen schoolplein kunnen verwezenlijken”, aldus Dolf van Elten van de Vrienden van het Gooi. “Ook dit jaar zoeken wij een school in de regio die dit bedrag voor een gelijk doel goed zou kunnen gebruiken.” 

Met de groene aanpassingen moeten kinderen erdoor leren over het beland van de natuur in je eigen omgeving. De organisatie vindt het belangrijk dat de kinderen van de school of een klas bij dit project betrokken zijn, zowel bij het bedenken als bij de uitvoering. Uit alle inzendingen kiest een jury het winnende plan, op basis van kwaliteit, originaliteit, uitvoerbaarheid, betrokkenheid van de kinderen en effectiviteit van leeropbrengst en natuuropbrengst. 

Edwin

De Natuurprijs is vernoemd naar Edwin Klomp. De vrijwilliger bij de Vrienden van het Gooi was een buitenman en tot zijn overlijden in 2017 nam hij groepen natuurliefhebbers mee de natuur in. Van Elten: “Edwin kon prachtig vertellen over ieder diertje, iedere bloem of boom die je maar tegenkwam. Hij vond educatie voor met name kinderen en jongeren heel belangrijk.”

Aanmelden voor de Edwin Klomp Natuurprijsvraag en het indienen van een ‘groen schoolplan’ kan uiterlijk tot 1 december 2020.
Meer informatie op de website van de Vrienden van het Gooi. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief