Afbeelding

Raad van State houdt vergunning wooncomplex Bussum in stand

Algemeen

BUSSUM - De bewoners van een al gerealiseerd wooncomplex op de hoek van de Meentweg en de Herenstraat in Bussum kunnen gerust gaan slapen. De Raad van State (RvS) verwierp vandaag de bezwaren van een buurvrouw tegen de vergunning voor dit complex met acht studio’s. Daarmee is de vergunning definitief goedgekeurd.

De buurvrouw klaagde vooral over verlies aan zonlicht door de nieuwe hoogte van het al langer bestaande pand. Verder verwacht ze parkeerproblemen in de buurt, omdat in de directe omgeving van het complex al structureel te weinig parkeerruimte is.

Afwijkingen

Volgens de Raad maakt de vergunning maar een geringe afwijking mogelijk van wat het geldende bestemmingsplan al aan bouwhoogte toelaat. De goothoogte wordt zo bekeken maar 10 centimeter overschreden en de hellingshoek van het dak verandert iets. Het is ‘niet gebleken dat deze afwijkingen onaanvaardbare negatieve effecten hebben op de bezonning’, oordeelt de Raad.

Parkeren

Door de bouw van de acht studio’s is er volgens berekeningen van de gemeente een tekort van twee parkeerplaatsen ontstaan. Dat is opgelost door twee parkeerplaatsen te huren aan de Iepenlaan op flinke afstand van het wooncomplex. Maar de buurvrouw stelde dat het gemeentelijke parkeerbeleid aangeeft dat bewoners niet te ver moeten lopen naar hun parkeerplaats. In dit geval is de gemeente volgens de buurvrouw onterecht afgeweken van zijn eigen beleid. Volgens de Raad mag de gemeente in dit geval afwijken van zijn eigen beleid, want de parkeerplaatsen aan de Iepenlaan kunnen via een verkorte route worden bereikt, zodat de afstand redelijk blijft.

Uit de krant