Afbeelding

Tilburgs bedrijf plaatst illegaal kledingcontainer bij Koningshoek/Godelindeweg

Algemeen

NAARDEN - Een bedrijf uit Tilburg heeft illegaal een textielcontainer geplaatst op de Koningshoek/Godelindeweg. Daar staan ook de ondergrondse inzamelcontainers van de GAD. 

Buurtbewoners dachten dat de GAD deze extra container voor het inzamelen van kleding en textiel had geplaatst. Dat blijkt niet het geval.
Ook voor de GAD was het aanvankelijk een raadsel hoe de textielcontainer daar terecht is gekomen, omdat de blauwe container geenszins op de door de GAD in gebruik zijnde containers lijkt. “Het blijkt een illegale voorziening te zijn die zonder ons medeweten door een bedrijf uit Tilburg in de buitenruimte is geplaatst. Dit is verboden en tegen alle wet- en regelgeving in. Waarom dit bedrijf dit heeft gedaan, is bij ons niet bekend. Zelf geven zij aan dit op verzoek van de VvE te hebben neergezet. Wij vermoeden dat de betreffende instantie illegaal kleding inzamelt”, aldus de GAD. De buurt weet van niets.

De GAD laat weten dat de container voor donderdag 8.00 uur weg moet zijn. Anders onderneemt de GAD verdere stappen tegen deze partij.

Update

De container is inmiddels verwijderd, maar elders in de buurt - ter hoogte van de oude dependance van de Godelindeschool - opnieuw geplaatst. De fractie van Goois Democratisch Platform heeft het college vragen gesteld. Fractievoorzitter Jelmer Kruyt noemt de actie van het Tilburgse bedrijf ‘heel brutaal’.

Uit de krant