Afbeelding
Stichting STAD / Hilde Mulder

Thijmen (13) organiseert eigen DJ Contest: wie wordt ‘Beste DJ van het Gooi’?

Cultureel

BUSSUM - De 13-jarige Thijmen Bakker doet niets liever dan zelf als DJ draaien en het publiek met zijn muziek ‘ophypen’. Hij kwam op het idee om zijn eigen DJ Contest te organiseren: The Tent Upside Down. Jonge DJ talenten gaan zaterdag 12 september de strijd met elkaar aan tijdens een live finale in Feestcafe De Boemel voor de titel De Beste DJ van het Gooi.

Thijmen is al zes jaar bezig als dj en draait sinds vorig jaar regelmatig op feestjes zijn zelfgemixte muziek. Samen met Stichting STAD heeft hij de DJ Contest in het leven geroepen. “Ze vroegen of ik iets meer wilde doen met DJ’en en dat vond ik wel leuk. Toen corona doorzette hebben we verschillende plannen gemaakt en zijn we uiteindelijk op de DJ Contest uitgekomen.”

De DJ Contest begon met een online voorronde waarbij DJ’s hun eigen mixtape van 10 tot 15 minuten mochten inzenden, in een muziekgenre naar keuze. Uit veertien aanmeldingen zijn de beste vijf gekozen om live te strijden om de titel ‘De Beste DJ van het Gooi’. De finalisten zijn: DJ Tivwel (Timo an Wel), DJ Sem star (Sem Markvoort), DJ Tijn van bommel (Tijn van Bommel), DJ Unnamed (Bas Hopstaken) en DJ Ferenc (Ralf Szabo).

Live mixen

De finale van ‘The Tent Upside Down’ wordt om 14:00 uur live afgetrapt met een draai-de-remix battle. Op het podium staat een draairad met allemaal verschillende muziek categorieën erop, van Hip-Hop tot aan hardstyle, electric en zelfs carnaval en kerstmis. Om de beurt draait een van de DJ’s een het rad en moeten alle finalisten van de gekozen categorie hun remix laten horen. Een professionele jury vol bekenden uit het DJ wereldje stemt samen met het publiek wie het lekkerste draait. 

De bedoeling is dat de deelnemers tijdens de wedstrijd live de muziek mixen, al mag je thuis wel alvast een aantal dingen voorbereiden. Thijmen: “De jury luistert of de mixen goed zijn en of je wel goed het ritme erin houdt. Je moet bijvoorbeeld niet heel hard beginnen en eindigen bij een heel zacht nummer. Je moet zorgen dat je het opbouwt.” De winnaar mag zichzelf de Beste DJ van het Gooi noemen en wint een mooie prijs. 

Het is volgens Thijmen voor beginners best moeilijk om nieuwe mixes te maken en tegelijkertijd live te mixen. “In het begin was ik een dag of anderhalf kwijt aan het maken van een nieuwe mix. Nu doe ik het in een half uur tot een uur. Je moet eigenlijk iedere dag blijven mixen om alles onder de knie te krijgen. Ik probeer het ook zoveel mogelijk te doen.”

Dak eraf

Bij de DJ Contest mogen jongeren tussen 12 en 16 jaar komen kijken en de finalisten aanmoedigen. “Er zal flink worden gedanst en gesprongen”, vertelt Hilde Mulder van Stichting STAD. “Daarbij heeft het publiek ook inspraak en mogen ze stemmen op hun favoriete DJ.” Na de uitslag van de finale wordt het dak eraf gedraaid om de DJ Contest af te sluiten. 

De wedstrijd in Feestcafe De Boemel begint zaterdag 12 september om 14:00 uur en zal ongeveer tot 19:00 uur duren. Jongeren van 12 tot 16 jaar zijn welkom om de dj’s aan te moedigen en te feesten.

Uit de krant