Foto: Stichting Vaarwens

Drijvend kantoor Stichting Vaarwens in Jachthaven Naarden

NAARDEN - Stichting Vaarwens, die dagelijks Vaardagen verzorgt voor mensen in hun laatste levensfase, had behoefte aan eigen kantoorruimte. Sinds kort hebben ze een nieuw, drijvend kantoor in de Jachthaven van Naarden.

De Stichting verzorgt de afgelopen maanden bijna dagelijks vaartochten op hun eigen schip ‘MS De Vaarwens’, die zij sinds maart dit jaar hebben aangeschaft. Nog een dag kunnen gasten samen met hun naasten onbezorgd genieten op het schip en zorgt de stichting bij vele gasten voor een grote glimlach op het gezicht. Om de organisatie in goede banen te leiden was er de noodzaak voor een eigen kantoorruimte. En die is gerealiseerd in de Jachthaven van Naarden.

Het drijvende, blauwe kantoor kon dankzij een donatie van het Pieter Houbolt fonds worden aangeschaft en is in recordtijd gebouwd door Havenlodge uit Lelystad. Inmiddels is het kantoor afgeleverd op haar ligplaats in de Naardense haven. 

Ontstaan stichting

Stichting Vaarwens werd 13,5 jaar geleden opgericht door Inge de Graaf en Evert Stel. Na een burn-out besloot Evert zijn droom na te jagen en te gaan varen. Inge ging met hem mee, maar ze wilde ook graag een doel hebben. Om dit voor beiden werkbaar te krijgen besloten ze om iemand in de laatste fase van zijn leven samen met naasten een dag aan boord van hun ‘woonhuis’ De Meander uit te nodigen om ze zo een zorgeloze dag te bezorgen.

Eigen schip

Zo groeit Stichting Vaarwens uit tot een succes en tijdens het 10-jarig bestaan wordt besloten dat de continuïteit moet worden gewaarborgd. Dat kan alleen als er een eigen/ nieuw schip voor de Stichting komt. Drie jaar later, in maart dit jaar, hebben ze hun eigen schip ‘MS De Vaarwens’ in gebruik genomen om daarmee de vaartochten mee te organiseren.

Tijdens de coronacrisis werden de Vaardagen gedoogd en konden ze in april de eerste gasten meenemen op hun nieuwe schip.

Meer berichten