Foto: Bob Awick

Twee keer winst voor HCAW: derde plaats op ranglijst

BUSSUM - De honkballers van HCAW wisten deze week slechts twee keer te winnen van DSS/Kinheim. Donderdag eindigde de wedstrijd met 3-0 in het voordeel van de Bussumers. In Haarlem won HCAW, onder leiding van coaches Dè Flanegin en Rudy Dirksen, zaterdag met het kleinst mogelijke verschil: 0-1. Een dag later verslikte HCAW zich in de ploeg die tot dan toe slechts één zege had geboekt. In een rommelige wedstrijd met veel fouten liet HCAW uiteindelijk de punten liggen: 7-11.  

Door dit resultaat bezet HCAW momenteel de derde plaats op de ranglijst. Via onder meer een honkslag, een (Haarlemse) veldfout en een wilde worp kwamen de Bussumers donderdag, in de vierde inning, op voorsprong: 1-0. Via Leandro Anasagasti en Arthur Bonevacia werd het, twee innings later, 3-0. In Haarlem kregen de toeschouwers zaterdag een heus pitchersduel voorgeschoteld. Glenn Wassink (DSS/Kinheim) en Dennis Burgersdijk (HCAW) waren beiden heer en meester op de heuvel. Pas nadat Wassink de heuvel had verlaten lukte het HCAW, in de negende slagbeurt, het enige punt van de wedstrijd op het scorebord te zetten. Via vier wijd en twee honkslagen was het uiteindelijk pinchrunner Luuk ter Beek die het winnende punt scoorde: 0-1.

Zondag keek de Bussumse ploeg al snel tegen een 0-4 achterstand aan. In de vierde inning deed HCAW iets terug: 1-4. Nadat DDS/Kinheim op 1-5 was gekomen leken de Bussumers het tij te keren, met een inning van zes punten werd het 7-5. Daarna stokte de Bussumse aanval echter weer. DSS/Kinheim bleef de punten bij elkaar sprokkelen, HCAW uiteindelijk met lege handen achterlatend: 7-11.

Komende week staat voor HCAW het drieluik met koploper Curaçao Neptunus op het programma. Zowel donderdagavond (aanvang 19.30 uur) als zondagmiddag (14.00 uur) reizen de Bussumers af naar Rotterdam.

Meer berichten