<p>GAD scheidingsstations zullen eerder sluiten wegens hitte.</p>

GAD scheidingsstations zullen eerder sluiten wegens hitte.

(

Foto:Bob Awick

)

GAD activeert hitteplan en past openingstijden aan

BUSSUM - De extreem hoge temperaturen in ons land, die waarschijnlijk nog ruim een week zullen aanhouden, zorgen ervoor dat de GAD de openingstijden van scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Weesp en Huizen tijdelijk aanpast. Vanaf morgen zullen de stations eerder sluiten.

Voor de komende week heeft de GAD haar hitteplan geactiveerd en volgt hiermee de richtlijnen van het RIVM. Ze willen de risico’s van de hitte voor medewerkers, voornamelijk in de middag, zoveel mogelijk beperken, maar wel de dienstverlening voor de inwoners op peil houden. 

De belangrijkste maatregel is het vervroegt sluiten van de scheidingsstations vanaf vrijdag 7 augustus: van 7:30 tot 15:00 uur. Deze aangepaste openingstijden gelden tenminste tot en met zaterdag 15 augustus 2020. 

Extra maatregelen die worden genomen zijn het plaatsen van uv-werende parasols en het verstrekken van drinkwater en zonnebrandcrème. Medewerkers van de scheidingsstations krijgen aangepaste kleding, waaronder koelpetten en er zullen extra pauzes ingelast worden. 

Vuilcontainer ‘s ochtends

Het huishoudelijk afval wordt volgens planning ingezameld, maar zal voornamelijk meer in de ochtend plaatsvinden. De GAD vraagt inwoners om de vuilcontainer voor 7:30 uur ‘s ochtends aan de weg te zetten om hiermee de chauffeurs en beladers te helpen tijdens deze hitte hun werk goed te kunnen blijven doen.

Meer berichten