Foto: Tjacko van Olst

Woonark voor kust Muiderberg wordt eindelijk weggesleept

MUIDERBERG - Er zit beweging in de woonark die al maanden voor de kust van Muiderberg ligt. De ark wordt op dit moment heel langzaam weggetrokken door een sleepboot in de vaargeul, onder toeziend oog van de Rijkspolitie. 

Muiderberger Tjacko van Olst ziet al sinds februari de woonark vanuit zijn huis op de Badlaan in het IJsselmeer liggen. Vanochtend rond 10:00 uur toen hij op zijn eigen boot langs de ark voer zag hij eindelijk iets gebeuren. “Ik kwam aanlopen en zag de woonark heel schuin liggen. Eerst dacht ik dat hij omviel, maar ze waren hem aan het leegpompen. Het gaat volgens mij aardig voorspoedig.” De verplaatsing van de ark kan volgens Van Olst alleen met kalm weer zoals vandaag. 

Vast tijdens verhuizing
Tijdens de verhuizing van de woonark in februari ging het mis en liep hij vast voor de kust. Van Olst: “Het waaide vrij hard en de ark was niet meer te houden.” De woonark moest dit seizoen nog verwijderd worden, zo liet gemeente Gooise Meren eerder weten.

Waarschijnlijk voordat er najaarsstormen op komst zijn. Deze week lijkt het weer gunstig en kalm genoeg om de operatie te laten slagen. De woonark ziet er inmiddels vervallen uit, met kapotte ramen en een aantal missende latten.


Meer berichten