Foto: Holger Kraft / Pixabay

Dader woningoverval Naarden krijgt 4 jaar celstraf

NAARDEN – De 31-jarige Chileen die op 14 februari van dit jaar samen met een minderjarige medeverdachte een woningoverval op een woning aan de Dr. Anthon van de Horstlaan in Naarden pleegde, is veroordeeld tot 4 jaar celstraf. De 17-jarige medeverdachte werd eerder dit jaar veroordeeld tot 9 maanden jeugddetentie.

De twee gingen de Naardense woning op 14 februari rond 14.00 uur via het dakraam binnen. Een van de bewoners was op dat moment thuis en werd verrast in zijn slaap. De man werd gekneveld en geslagen. De straf voor de Chileen valt een jaar hoger uit dan de 3 jaar celstraf die de officier van justitie eiste. De rechtbank vindt die strafeis te laag gezien de ernst van de feiten.

Bewoner was thuis

De twee mannen waren die ochtend met de fiets in de trein vanuit Amsterdam naar Naarden afgereisd om in te breken. Het plan zou zijn gekomen van de minderjarige medeverdachte, een bekende van de politie. Na een aantal fietsrondjes besloot het tweetal bij de woning aan de Dr van de Horstlaan in te breken. Om zeker te zijn dat er niemand thuis was, belde het tweetal een paar keer aan. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven, gingen de beide mannen via het openstaande dakraam de woning binnen. Eenmaal binnen bleek toch een van de bewoners thuis. Hij lag te slapen en had de deurbel niet gehoord.

Het slachtoffer werd gekneveld en geslagen. Onder meer werd hij vastgebonden, werd hem een sok in de mond gestopt en een gezichtsmasker voor gedaan. De twee overvallers konden dankzij een oplettende buurtbewoner nog diezelfde middag worden aangehouden. Hun buitgemaakte sieraden konden ze weer inleveren.

Meer berichten