<p>Edita Molien&eacute; (42) uit Naarden kwam in september 2018 om het leven.</p>

Edita Moliené (42) uit Naarden kwam in september 2018 om het leven.

(

Foto:Politie

)

Erwin G. in hoger beroep tegen celstraf voor doden Naardense Edita Moliené

NAARDEN - De 44-jarige Erwin G. die drie weken geleden door de rechtbank is veroordeeld tot 14,5 jaar celstraf voor het doden en dumpen van Edita Moliené (42) in de Muidertrekvaart gaat in hoger beroep, zo laat het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden weten. 

De veroordeelde Bussumer zou zijn ex-partner, met wie hij een kortstondige relatie had, in september 2018 hebben omgebracht en haar lichaam vervolgens gewikkeld in een opblaaszwembad in de Muidertrekvaart hebben gedumpt. De officier van justitie eiste eerder een gevangenisstraf van 15 jaar. De rechtbank vond een gevangenisstraf van 14 jaar passend voor de gruwelijke en schokkende gang van zaken rondom de dood van Moliené. Daarbij kreeg hij 6 maanden celstraf voor verboden wapenbezit. 

In de RTL Boulevard uitzending van 28 juni vertelt misdaadjournalist Peter. R. De Vries dat hij de advocaat van de nabestaanden van Moliené heeft gesproken. “Voor hen is het een hard gelach, vooral ook omdat de verdachte tijdens de rechtzaak niet of nauwelijks enige openheid van zaken heeft willen geven. Maar nu wel in hoger beroep gaat. Dat is zijn recht en hij heeft ook niet veel te verliezen. Hij heeft 14,5 jaar gekregen en de maximum straf voor zijn delict is vijftien jaar. Dus dat riskeert hij wel.”

Wanneer het hoger beroep van Erwin G. plaats vindt is nog niet bekend.

Meer berichten