<p>Mindfullnescoach Marie-Anne Berends.</p>

Mindfullnescoach Marie-Anne Berends.

(

Foto:Mindfullnescoach Marie-Anne Berends.

)

Nieuwe cursus mindfulness voormensen met kleine portemonnee

MUIDEN/MUIDERBERG - Versa Welzijn wil in samenwerking met Marie-Anne Berends in Muiden of Muiderberg - de locatie is nog niet bekend - een cursus Mindfulness geven voor mensen met een kleine beurs. Normaliter is mindfulness letterlijk een kostbare investering, maar deze cursus (acht lessen van twee uur, inclusief werkboek) wordt aangeboden voor 25 euro.

“Afgelopen najaar hebben we dezelfde cursus in Bussum gegeven en daar was het een daverend succes. In no time zaten de drie cursussen vol”, vertelt Esther Lindhout van Versa Welzijn. De deelnemers waren ook zeer enthousiast en tevreden. Hun reacties varieerden van ‘er valt een last van me af, ben zo veel rustiger’, ‘mindfulness heeft me echt geholpen’ tot aan ‘ik heb handvatten gekregen om mijn problemen wat behapbaarder te maken, minder te piekeren en beter te slapen’.

De lessen worden gegeven door Marie-Anne Berends. “Eigenlijk zou iedereen ooit in zijn leven een cursus mindfulness moeten kunnen volgen. Vooral als je worstelt met veel stress, piekeren, angst of somberheid en chronische pijnklachten is deze training een aanrader. Mindfulness lijkt soms wel een wondermiddel - dat is het zeker niet - maar het werkt wel en maakt je minder kwetsbaar op momenten dat het leven even niet mee zit.”

Bij voldoende belangstelling wordt in de tweede helft van september in Muiden of Muiderberg een introductieworkshop georganiseerd. Belangstellenden kunnen dan kennismaken met de trainer en ze ervaren alvast een beetje wat zo’n mindfulnesscursus eigenlijk inhoudt. Zij kunnen zich aanmelden via info@lesinmindfulness.nl of 06-24593632. Lindhout: “De aanmelding is vrijblijvend en verplicht tot niets. Begin september ontvangen de aspirant deelnemers een uitnodiging met informatie over datum, plaats en tijd.”

Meer berichten