Afbeelding

Stichting Kinderen in Nood stopt mogelijk na 30 jaar door tekort aan bestuursleden

Algemeen

BUSSUM - Met het vooruitzicht van hun 30-jarig jubileum is het nog onzeker of Stichting Kinderen in Nood uit Bussum daarna nog verder voort zal bestaan. De vrijwilligersorganisatie komt volgend jaar drie bestuursleden te kort en is dringend op zoek naar versterking. 

“1 november nemen we de beslissing of we door gaan of niet”, vertelt Anjo van t Hof, Secretaris bij Stichting Kinderen in Nood. “Als er dan geen uitzicht is op een Penningmeester, om ten minste een dagelijks bestuur te hebben, wordt de Stichting mogelijk opgeheven.” Naast een Penningmeester is de Bussumse Stichting ook op zoek naar een nieuwe Voorzitter en een bestuurslid voor Logistiek & Opslag. De huidige bestuursleden vertrekken per volgend jaar, sommigen om gezondheidsredenen. “Er valt dan per 1 januari wel een heel groot gat dat wij onmogelijk met z’n tweeën, als overgebleven bestuursleden, kunnen oppakken.”

Stichting Kinderen in Nood zet zich al bijna 30 jaar internationaal in voor gezinnen en kinderen die in noodsituaties verkeren. Door het inzamelen en opsturen van kleding, schoenen, bedden, ziekenhuismateriaal en schoolmeubelen helpt de stichting om kinderen gedurende de dag zich aan de armoede te kunnen onttrekken. Maandelijks vertrekt er een vracht aan spullen naar het buitenland, voornamelijk richting Roemenië, Hongarije en Oekraïne. Van t Hof: “Het is zonde als we dat niet meer kunnen doen, sinds onze hulp daar nog zo hard nodig is.” 

Vrijwilligers

In hun depot helpen ongeveer 65 vrijwilligers afwisselend mee met het gereedmaken van de ingezamelde spullen. Van t Hof: “We hebben een club vrijwilligers die allemaal tussen de 60 en 70 jaar oud zijn. Sommigen zijn zelfs boven de 80 jaar. Zij willen best een klusje doen en vinden het leuk om in het depot te helpen, maar om de verantwoordelijkheid als bestuurslid te nemen willen ze niet. Daar zien ze tegen op, want het is meer dan een paar uurtjes in de week. Het zijn best veel taken die gedaan moeten worden.”

Voor de vele vrijwilligers was het dan ook schrikken toen naar buiten kwam dat de Stichting Kinderen in Nood mogelijk ophoudt te bestaan. “Voor het is het vaak een wekelijks uitje”, vertelt Van t Hof. “Mensen vinden het gezellig bij ons, we maken een praatje en drinken ‘s middags samen thee. De vrijwilligers vinden het dan ook verschrikkelijk dat we dit bericht hebben moeten geven.”

Van t Hof hoopt dat er snel mensen zich aanmelden voor de bestuursfuncties. Voor de functie als Voorzitter zoeken ze iemand dicht bij huis, zodat diegene vaak bij het depot langs kan gaan. Aanmelden of meer informatie via: 06-42917292

Uit de krant