Archieffoto: Bob Awick

I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi gaat tóch door

BUSSUM - HCAW organiseert van donderdag 16 tot en met zondag 19 juli een bijzondere editie van het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. Vanwege de coronacrisis zag het er lange tijd naar uit dat het toernooi in 2020 niet zo plaatsvinden.

Nu vanwege de recente versoepeling van de coronaregels de honkbalcompetitie toch eerder kan starten dan pas na 1 september heeft HCAW, in overleg met de overige deelnemers, besloten het toernooi, dat traditiegetrouw plaatsvindt in het laatste weekeinde voor de start van de reguliere competitie, dit jaar toch te organiseren.

Voltallige Top-4

De 38ste editie van het toernooi is qua opzet wel iets anders dan te doen gebruikelijk. Wat ongewijzigd blijft is dat de voltallige Top-4 van vorig seizoen tijdens het toernooi met elkaar de strijd aangaat. Naast landskampioen L&D Amsterdam Pirates geven Curaçao Neptunus, Hoofddorp Pioniers en HCAW acte de présence. Wat anders is dan andere jaren is dat het toernooi dit jaar al op donderdagavond van start gaat. Dit jaar worden bovendien niet alle wedstrijden van het toernooi in Bussum gespeeld. Iedere deelnemer speelt één thuiswedstrijd op het eigen complex. Op die manier genereert iedere deelnemer in deze bijzondere tijd in het toernooiweekeinde toch één keer omzet in de eigen kantine.

Aangepast

Dat betekent dat ook HCAW niet alle drie de wedstrijden op het eigen complex speelt. Zaterdagmiddag gaan de Bussumers op bezoek bij Hoofddorp Pioniers. Zondag zal het toernooi door alle teams wel gezamenlijk in Bussum worden afgesloten. Beide wedstrijden van die dag worden in de Rob Hoffmann Vallei gespeeld. Extra voordeel van de aangepaste opzet is dat alle wedstrijden uit negen innings (in plaats van de voor het toernooi gebruikelijke maximaal zeven) innings kunnen bestaan. In deze verkorte voorbereidingstijd is het immers belangrijk om zoveel mogelijk innings te spelen.

Gratis toegang

Het toernooi vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 juli. Voor wie wil komen kijken, de toegang is gratis. Dit jaar wordt het toernooi zondag afgesloten met een gezamenlijke barbecue. Iedereen, van spelers en coaches (+ aanhang) van de deelnemende teams tot supporters, mag zich inschrijven. De kosten voor deelname aan de barbecue bedragen 15 euro per persoon. Aanmelden kan middels het formulier op de website www.HCAW.nl.

Meer berichten