Gijs Lamsvelt is boos dat ProRail/NS de verwarmde stationsrestauratie hebben wegbezuinigd.
Gijs Lamsvelt is boos dat ProRail/NS de verwarmde stationsrestauratie hebben wegbezuinigd. Foto: © Bob Awick

Bussumer Gijs Lamsvelt (75) boos over wegbezuinigen stationsrestauratie

Algemeen

NAARDEN/BUSSUM - Een mooi verhaal, noemt Gijs Lamsvelt het artikel over de verbouwing van Station Naarden-Bussum in deze krant. Maar over het verdwijnen van de verwarmde stationsrestauratie - deze gaat binnenkort dicht - wordt door ProRail niks gemeld, zegt de Bussumer (75).

Over het wegbezuinigen door ProRail/NS van de verwarmde wachtruimte, waar je naast een hapje kunt eten ook bij overstappen de tijd kan verdrijven, is hij boos. "We hadden zo'n prachtige restauratie. Dat deze na de verbouwing van het station niet terugkomt, is een grote achteruitgang van de faciliteiten."

Waardeloos

Lamsvelt treint regelmatig. "Ik zag de zaak al aan komen", vertelt hij. "Ik heb in februari direct contact gezocht met de NS en daar beloofde men dat het wel goed kwam. Niet dus. De stationsrestauratie die tussen de sporen in lag, gaat definitief weg. We kunnen straks op het vernieuwde station wachten in de koude stationshal of buiten. Echt waardeloos. Er is wel een kleine koffiehoek, maar als je daar wilt zitten, word je ook geacht iets te bestellen. Bovendien ligt het onhandig ver van de trein af", aldus Lamsvelt.

Uit de krant