Afbeelding
Foto: © Bob Awick

GDP voert druk bij college op: 'Uitbreiden P&R terrein Muiden en tijdelijk gedogen gras parkeren'

Algemeen

MUIDEN - Het Goois Democratisch Platform (GDP) wil dat het college er bij de provincie en Rijkswaterstaat op aandringt om het P&R terrein bij Muiden versneld (bij voorkeur nog in 2021) uit te breiden. "En tot het moment dat de parkeercapaciteit is uitgebreid parkeren in het gras te gedogen, voor zover de veiligheid niet in het geding is", voegt fractievoorzitter Jelmer Kruyt daaraan toe.

Kruyt dringt hierop aan omdat het college in de beantwoording van schriftelijke vragen van het GDP aangeeft te erkennen dat de capaciteit van het in 2016 nieuw aangelegde P&R terrein in Muiden - zeker op piekmomenten - te beperkt is. "Overvolle P&R terreinen dragen niet bij aan de doelstelling om het gebruik van fiets en OV te bevorderen, zeker niet als er bekeuringen worden geschreven voor foutparkeerders", meent Kruyt. Volgens hem is er bovendien voldoende ruimte om de capaciteit van het P&R terrein te vergroten.

Het GDP-raadslid weet dat er met provincie en Rijkswaterstaat (eigenaar van de grond) al enige tijd wordt gesproken, maar dit heeft tot op heden niet geleid tot concrete verbeteringen. Kruyt verwacht daarom van het college meer inspanning om Rijkswaterstaat te motiveren het P&R terrein binnen afzienbare termijn uit te breiden.

Uit de krant