Afbeelding
Foto: Enter Media

Miljoeneninvestering in parkeergarage De Olmen of verkopen?

Politiek

BUSSUM - Parkeergarage De Olmen is in 2025 economisch afgeschreven. Tot die tijd investeert de gemeente nog 90.000 euro in groot onderhoud. Maar wat gebeurt er daarna? Worden er nog meer gemeentelijke miljoenen ingestoken of is verkopen een optie?

In de Perspectiefnota staat dat met het oog op levensduurverlenging of vervanging rekening moet worden gehouden met een investering. "Een eerste verkenning laat zien dat het meestwaarschijnlijke scenario, namelijk sloop/nieuwbouw met gelijkblijvende capaciteit, om een investering vraagt van circa 7,5 miljoen euro", staat er in de eerder genoemde nota.

Het Goois Democratisch Platform (GDP) ziet nog andere mogelijkheden en wil dat het college ook de optie 'verkoop' aan het thans lopende onderzoek toevoegt. Raadslid Jelmer Kruyt vindt dat 'de ontwikkeling en exploitatie van een nieuwe parkeergarage niet tot de kerntaken van de gemeente behoort en - onder bepaalde condities - ook overgelaten kan worden aan een marktpartij. Kruyt: "Het college heeft zich ten doel gesteld om niet strategisch vastgoed af te stoten en parkeergarage De Olmen kan - eveneens onder bepaalde condities - daarvoor dan ook in aanmerking komen."

Over dit onderwerp wordt woensdag 24 juni door de gemeenteraad gedebatteerd.

Uit de krant