Afbeelding
Foto: PR

Bussumse Boekhandel Los doneert 'Woeste Willem' aan VoorleesExpress

Algemeen

BUSSUM - Speciaal voor de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' is het prentenboek 'Woeste Willem' nu bij boekhandel Los te koop voor 2,50 euro. Wie er twee koopt, neemt er eentje mee naar huis en doneert het andere exemplaar in het boekenkrat van de winkel. Deze ondernemers geven de boeken - namens de kopers - weg aan de VoorleesExpress van Bibliotheek Gooi en meer.

De oplage van ‘Woeste Willem’ is beperkt, dus wees er snel bij. En wat helemaal leuk is; op www.prentenboekeninalletalen.nl staan audio-fragmenten van het prentenboek in wel twintig verschillende talen. Zo kun je, met 'Woeste Willem' op schoot, lekker luisteren naar het verhaal in bijvoorbeeld het Pools, Turks, Papiaments of Tigrinya.

'Geef een prentenboek cadeau' heeft als doel om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Door de nadruk te leggen op 'geven', hoopt de campagne alle kinderen te bereiken, ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.

Bibliotheek Gooi en meer draagt bij aan dat doel. Niet alleen zijn kinderen tot hun 18de gratis lid van de bibliotheek, er zijn ook tal van initiatieven die het belang van lezen breder ondersteunen. Zo ook de VoorleesExpress; een dienst waarbij vrijwillige voorlezers gedurende twintig weken eenmaal per week bij een gezin thuiskomen om voor te lezen aan de kinderen. Samen met de voorlezer wordt gekeken hoe het voorlezen een blijvende plek kan krijgen binnen het gezin. De meeste gezinnen melden zich aan via (voor)scholen, maar gezinnen kunnen ook zelf contact opnemen. (Voor)leesplezier is essentieel voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Het effect op woordenschatontwikkeling is onevenaarbaar: met een kwartier vrij lezen per dag leren kinderen gemiddeld duizend woorden per jaar.

Meer informatie op: www.bibliotheekgooienmeer.nl en voor specifieke informatie over de actie op www.geefeenprentenboekcadeau.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s gisteren
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu gisteren
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Afbeelding
Auto en trein in botsing bij overweg Spiegelstraat 112 3 jul, 09:15
Afbeelding
Hulpdiensten redden vos met gebroken poot foto’s 3 jul, 08:58
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief