Mike Boddé en Erik Rutjes
afgelopen zaterdag tijdens de 'Corona Try-out Day' in deMess Naarden.
Mike Boddé en Erik Rutjes afgelopen zaterdag tijdens de 'Corona Try-out Day' in deMess Naarden.

Podium deMess Naarden geeft zomer glans met deMesstafette

Cultureel

NAARDEN - Weer heerlijk een avondje genieten van muziek of schaterlachen bij een cabaretier. Deze zomer houdt Podium deMess de deuren open. Met een speciale zomerprogrammering brengt het theater naar eigen zeggen weer een beetje glans aan het theaterseizoen. 

"Het wordt een drukke zomer voor de verandering", zegt Aya de Lange van Podium deMess. "Normaal zijn we in de maanden juni, juli en augustus gesloten, maar nu hebben we besloten om juist open te gaan. We denken dat er toch veel mensen thuisblijven deze zomer en die hopen we allemaal te kunnen verwelkomen." Het theater in de Vesting heeft vier zaaltjes waar elk zeventig gasten in kunnen. Maar omdat er afstand gehouden moet worden, is er een nieuw concept bedacht: deMesstafette. "Het idee is dat je met vier groepjes van vier wisselt langs de zaaltjes. Je gaat met vier mensen naar binnen en komt in een ruimte waar een optreden is. Dat duurt tien minuten en daarna ga je naar de volgende ruimte. Zo rouleer je met zestien mensen en zie je in veertig minuten vier verschillende voorstellingen. Het zijn bijna privévoorstellingen en geheel coronaproof."

Zes keer per avond vindt er een sessie plaats en het podium heeft verschillende bekende artiesten bereid gevonden om op te treden, zoals gitarist Erik Rutjes en cabaretier Mike Boddé, die voor het eerst samen een voorstelling doen. "Alle opbrengsten gaan naar de artiest. We vinden het belangrijk dat er wel gespeeld wordt en we de voorstellingen blijven promoten."

Afgelopen zaterdag was de try-out van de nieuwe voorstelling van dit duo. De Lange: "We hadden de zaal ingericht met tafeltjes, zodat er twintig mensen aanwezig konden zijn. Van tevoren hadden we het publiek goed geïnstrueerd over de looproutes en protocollen. Dat werkte hartstikke goed en het voelde juist doordat de zaal niet helemaal vol zat extra warm en intiem aan."

Leven in de brouwerij

Naast deMesstafette heeft Podium deMess nog meer op het programma staan, zoals een expositie van Evert Jan Hielema met jazzfoto's en een klassieke programmering met onder anderen pianist Folke Nauta en contrabassist James Oesi. Ook kunnen gasten weer op het terras een drankje nemen. "Overdag en in het weekend wordt er buiten voor het theater ook weer jeu de boules gespeeld", aldus De Lange. "Iedereen is heel blij dat er weer iets gebeurt, want dan krijg je weer wat levendigheid in de Vesting. En dat is belangrijk in deze tijd."
Het theater heeft nog meer plannen om de zomer te vullen met een mooie programmering. De Lange: "We zijn nog bezig om bij het terras kleine optredens van singer-songwriters te verzorgen en wellicht nog een voorstelling voor de jeugd te maken. Deze zomer nodigt uit om heel kleinschalig hele leuke dingen te doen en dankzij alle vrijwilligers is dat ook mogelijk. We zijn trots en blij dat het zo'n positieve vibe krijgt en mensen het heel leuk vinden."

Op de website: www.demess.nl van Podium deMess is de hele programmering van deze zomer te vinden en zijn de kaartjes te koop.

Uit de krant