Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Brandweer heeft handen vol aan blussen woningbrand

Algemeen

BUSSUM - De brandweerlieden van Bussum moesten zondagochtend met spoed naar de Nieuwe 's-Gravelandseweg waar een vrij- en leegstaand woonhuis in vlammen stond. Bij de brand kwam veel rook vrij. De Post Bussum adviseerde de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden.

De brand werd rond half elf bij 112 gealarmeerd door wandelaars toen de rook over een natuurgebied trok. De brandweer had grote moeite om het pand binnen te treden. Alle ruiten waren van gepantserd glas en uiteindelijk hebben de hulpverleners de kozijnen moeten open zagen om erbij te kunnen. Rond half drie kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Het nablussen gaat nog enkele uren duren. Een brandweerman werd overvallen door 'hittestuwing' en moest in de ambulance worden nagekeken.

Kampvuur

Eerder op de dag moesten de spuitgasten een vuurtje blussen op de Franse Kampheide aan de Struikheiweg. Het bleek om een kampvuur te gaan. "Met één straal hogedruk hebben wij deze uitgemaakt en overgedragen aan de dienstdoende boswachter van het Goois Natuurreservaat (GNR)", aldus de brandweer. GNR is eigenaar van het gebied.

Stormschade

En zaterdag aan het begin van de middag was er stormschade aan de Huizerweg. Daar was door de wind een grote tak uit een boom gewaaid. Samen met de gemeente Gooise Meren, die ook ter plekke was, heeft de brandweer de tak opgeruimd. Hierbij werd de autoladder ingezet en zorgde de gemeentelijke handhaving voor een veilige werkomgeving door het verkeer te regelen.

Papegaai

Ook kwam de Post Bussum vrijdagavond in actie in de Hilversumse Meent waar zij een papegaai uit een boom hebben gered. Het beestje zat daar al een poosje en 'durfde' niet meer naar beneden. Dank zij de brandweer kon de eigenaar zich weer met het beestje herenigen.

Uit de krant