Tijdens het optreden in de Jan Toebacklaan.
Tijdens het optreden in de Jan Toebacklaan. Foto: PR

Mobiele Muziek Box helpt artiesten

Algemeen

GOOISE MEREN - De stichting Gooise Culturele Evenementen die verantwoordelijk is voor de organisatie van Woonkamerfestival Huizen en Gooise Meren, gaat nu ook artiesten helpen. Gisteren vond de aftrap plaats in de Jan Toebacklaan.

Twee muzikanten, Nol van Bennekom en Clous van Mechelen, bekend van onder meer de nummers van Tol Hansse speelden voor de bewoners van de laan. Zo werden alle verjaardagen in een keer gevierd en dat allemaal op veilige afstand. Er waren cirkels met de huisnummers erin op de straat getekend en iedereen kwam met zijn eigen stoel, fles en versnaperingen vijf minuten voor aanvang. Zo werd er een uur genoten (en meegezongen) op veilige afstand.

Op zoek naar leuke locaties

De artiesten hebben het nu zwaar. Optredens en theatertours zijn afgezegd en de inkomsten staan stil. Aan de andere kant hebben mensen weer behoefte om elkaar te zien. En buiten mag dat met een groep mensen, zolang de afstand maar wordt bewaakt. "Zo slaan we twee vliegen in één klap. De artiest heeft weer een betaald optreden en het publiek de broodnodige entertainment en gezelligheid samen", aldus Sylvia van Stuijvenberg en Silvia van Beusekom.

Wil je ook een artiest helpen in deze bijzondere tijd? Wil je iemand verrassen of met je hele straat of familie genieten van een optreden? Meld dit via de website www.stichtinggce.nl.

Uit de krant