Afbeelding
Foto: BN

Gemeente en Dudok Wonen begraven strijdbijl

Algemeen

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren en Dudok Wonen hebben hun geschil dat zij bij de Commissie Dekker hadden ingediend ingetrokken. Beide partijen hebben alle vertrouwen dat zij alsnog tot prestatieafspraken komen.

Na de behandeling van het geschil hebben de gemeente, Dudok Wonen en de Huurders Belangen Vereniging van Dudok Wonen nogmaals om de tafel gezeten om er met elkaar uit te komen in het belang van de woningzoekenden in Gooise Meren. Dit gesprek bood voldoende aanknopingspunten om tot productieafspraken te komen.

Hoofdlijnen

Op hoofdlijnen zijn er vier afspraken gemaakt die de komende tijd verder worden uitgewerkt. Het betreft: - afspraken over de sociale woonvoorraad (kwaliteit en kwantiteit) met daarin categorieën huur en koop, die bijdragen aan de woonbehoefte zoals vastgelegd in de woonvisie van Gooise Meren; - grip op sociale koop en middenhuur door afspraken te maken over de voorwaarden van deze sociale woonproducten; - intentie vanuit Dudok Wonen om de middelen die vrijkomen uit de verkoop van woningen in Gooise Meren ook in de gemeente te herinvesteren; - samenwerken aan toevoeging van sociale huurwoningen via inbreiden en verdichten.

De komende tijd werken de gemeente en Dudok Wonen deze onderdelen verder uit en hopen voor het einde van het jaar de prestatieafspraken te kunnen ondertekenen, laat een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren weten. Met de vijf andere wooncorporaties en huurdersverenigingen actief in Gooise Meren (De Alliantie, Het Gooi en Omstreken, Ymere, Woningstichting Naarden en Woonzorg Nederland) sloot de gemeente eerder dit jaar prestatieafspraken.

"Inderdaad goed nieuws voor huidige en toekomstige inwoners van Gooise Meren", laat Harro Zanting, woordvoerder Dudok Wonen, weten. "Het is fijn dat de nieuwe afspraken met de gemeente het belang dienen van zowel onze sociale huurders als onze sociale kopers. En we gaan samen met de gemeente en onze huurdersvereniging op zoek naar mogelijkheden om de middelen van Dudok Wonen weer in deze mooie gemeente te investeren."

Uit de krant