Afbeelding
Foto: Marco De Swart

Nierstichting introduceert in juli 'de Nierdaagse'

Algemeen

BUSSUM - Nu de maatregelen versoepelen, wordt onze wereld langzaam weer groter. Naar buiten, bewegen, samen op stap, sporten en wandelen. Maar nierpatiënten staan blijvend op de rem. Ze leven in onzekerheid en hun wereld blijft beperkt. "Samen kunnen we grote stappen voor nierpatiënten maken. Daarom organiseert de Nierstichting in de maand juli de Nierdaagse. Een wandeluitdaging voor iedereen die van wandelen houdt en bovendien help je mee nierziekten genezen", meldt de Nierstichting.

Alle wandelevenementen, zoals de Vierdaagse en Dam tot Damloop, zijn afgelast, maar alleen of samen wandelen mag natuurlijk wel. Wat is jouw wandeluitdaging in de maand juli? Ga jij voor één wandeling van 5 of zelfs 50 km of ga je vaker erop uit? Loop je alleen of samen met je wandelmaatjes? Met de Nierdaagse bepaal je zelf met wie, hoe vaak, wanneer, waar en welke afstand je loopt. Én help je mee nierziekten te genezen. Het concept van deze individuele wandeluitdaging is makkelijk: je start vanuit je voordeur en je wandelt door je eigen buurt. Na aanmelding zorgt de Nierstichting voor lokale inspiratieroutes.

Impact nierziekte

Als nieren niet meer werken, stort het leven in. De patiënt leeft in onzekerheid over de toekomst. Het is steeds moeilijker om iets voor anderen te betekenen. Ook Patrick (39), nierpatiënt sinds zijn zeventiende, en zijn gezin ervaren dit iedere dag: "Van het vaderschap, zoals ik me dit had voorgesteld is door mijn nierziekte weinig overgebleven. Ik wil zo graag die actieve vader zijn die met zijn kinderen dingen kan ondernemen waar ze plezier aan beleven. Samen voetballen, fietsen of lekker stoeien. Maar die kracht heb ik niet, doordat ik al zo lang dialyseer. Daar heb ik het ontzettend moeilijk mee."

Wandel ook mee

Wandel daarom voor Patrick, maar ook voor alle andere nierpatiënten, in de maand juli mee met de Nierdaagse. Deelname kost 10 euro en de wandelprestaties houd je bij via een eigen actiepagina. Deelnemers ontvangen wekelijks een nieuwsbrief met podcasts, wandeltips en inspiratieroutes. "Na afloop ontvangen de deelnemers een uniek aandenken en een stempel voor in je wandelboekje. Je hebt ook de mogelijkheid om sponsorgeld op te halen dat bijdraagt aan de genezing van nierziekten", aldus de Nierstichting.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.nierdaagse.nl.

Uit de krant