Afbeelding
Partnerbijdrage

Waar kunnen we de zomer doorbrengen nu de vakantie naar eigen land wijst?

Advertorial

Het jaar 2020 is aardig in het water gevallen. We hebben een verloren lente achter de rug waarin een terrasje pakken in het centrum van Bussum of Naarden niet eens kon, en alle buitenlandreizen die we op de rol hadden voor het voorjaar of de zomer hebben we moeten annuleren. Een kleine troostprijs is dat we met onze zomervakantie wel weg kunnen en niet alleen op de fiets naar het Gooimeer kunnen voor een dagje recreatie. Na al die weken aan huis gekluisterd te hebben zitten, wordt daarmee een alternatief waar we anders wellicht de schouders bij zouden ophalen toch een aantrekkelijk. Maar wat is er nou te doen in Nederland? Waar moeten we vakantie dan eigenlijk houden? Hier een aantal tips voor aantrekkelijk bestemming in eigen land.

Zuid-Limburg: on-Nederlandse bestemming in eigen land
De meest serieuze autoreis die in je Nederland kunt ondernemen zonder een landsgrens te passeren, is een rit met Zuid-Limburg als bestemming. Twee uur en twintig minuten is het van Bussum naar Valkenburg, om precies te zijn. Dat betekent van tevoren even de zomercheck voor de auto doen en tijdig nieuwe (reserve)onderdelen bestellen op onderdelenwebshop24.nl. Eenmaal veilig aangekomen, biedt Zuid-Limburg het enige serieuze heuvellandschap dat Nederland rijk is. In die mate dat het – in combinatie met de architectuur – on-Nederlands aandoet, en daarom een uitstekende bestemming is voor een vakantie in eigen land zonder het gevoel te hebben dat je nog echt in Nederland bent. Bezoek de mooie, oude stad Maastricht om te winkelen, wandel door het pittoreske Valkenburg en ontspan daar in de baden van Thermae 2000. Huur een scooter en maak een mooie tocht langs de dorpjes in het heuvelland. Geheid genieten!

Walcheren: strand en historische stadjes
Vind je dat bij een zomervakantie strand hoort, dan kun je op het Zeeuwse schiereiland Walcheren goed terecht. Het biedt verschillende prettige stranden compleet met paviljoens, maar ook het achterland is interessant. Je kunt er uitstekend fietsen langs leuke, oudhollandse dorpjes of mooie historische stadjes als Middelburg, Veere, Goes en Vlissingen bezoeken. En ja, als je fan bent van Bløf kun je ook Zoutelande bezoeken. Ook zit je hier dichtbij de Deltawerken, toch een van de meest indrukwekkende stukjes techniek die ons land rijk is. Wil je er uit eten? Dat kan vanaf 1 juni weer, maar dan moet je wel even van tevoren reserveren. 

Uitwaaien op de rustige Waddeneilanden
De Waddeneilanden blijven toch een beetje – op Texel na dan misschien – een obscure bestemming binnen Nederland. Omdat je toch al de moeite moet doen om er met een boot te komen, steken velen liever die moeite in een reis naar buitenlandse bestemming. Maar dat kan even niet, en dan komen onze eigen Waddeneiland toch weer in beeld als vakantiebestemming. Voor een rustige vakantie weg van de massa’s lenen Vlieland, Ameland en Terschelling zich uitstekend. Het zijn perfecte bestemmingen voor wandelingen over het strand of door de duinen, en ook een goede plek om lekker te fietsen.

Shoppen, cultuur en strand combineren
Als je geen probleem hebt met wat meer drukte en graag strand wil kunnen combineren met een grotere stad, dan is een van de voorname kustplaatsen in Zuid-Holland en Noord-Holland een goede keuze voor je vakantiebestemming. Hét strand van Nederland is natuurlijk in Scheveningen, waar je ook meteen de beroemde pier en het Kurhaus kunt bezoeken. Vanuit Scheveningen ben je zo in Den Haag, waar het uitstekend shoppen is en je een bezoekje kunt brengen aan het politieke centrum van ons land. Het historische Delft is ook niet ver weg. Ook Noordwijk bezit een goed strand en een ontwikkelde toeristische infrastructuur. Je kunt er wandelen in de duinen en een bezoek brengen aan Leiden, een van de mooiste steden van Nederland. Een stukje noordelijker ligt Zandvoort, waar ook een fijn strand is dat zich ook uitstekend leent voor een strandwandeling. Plaatselijk kun je het Formule 1-circuit bezoeken dat weer als zodanig in gebruik genomen is. Niet ver van Zandvoort ligt het mooie Haarlem dat absoluut een bezoek waard is. In deze plaatsen is er wellicht ook de mogelijkheid om een bioscoop of theatervoorstelling te bezoeken. Hier mogen per 1 juni weer toeschouwers toegelaten worden, maar wel maximaal dertig per voorstelling.

Afbeelding

Uit de krant