Ook 'spatschermen' tijdens de muziekles.
Ook 'spatschermen' tijdens de muziekles. Foto: GMS

GMS-directeur Coen Schimmel: 'Niemand heeft hoeven stilzitten'

Algemeen

BUSSUM - De boodschap dat óók de muziekschool dicht moest in verband met het coronavirus was duidelijk, maar de fysieke lessen omtoveren naar digitaal had even tijd nodig. "Toch heeft niemand heeft hoeven stilzitten", lacht Coen Schimmel, directeur van de Gooische Muziekschool. "Iedereen had aanbod en kon onze lessen volgen."

"Dat ging na een week lopen", zegt Schimmel. "De privélessen liepen sowieso goed, maar voor de onlinegroepslessen - via filmpjes en instructies - moest een goede modus gevonden worden. De interactie bleek wat lastig, maar we hebben er een weg in gevonden." Inmiddels worden de fysieke lessen weer langzaam opgestart, met uitzondering van blaas en zang.

Doolhof
De muziekschool is volgens Schimmel een soort doolhof geworden. "Overal staan om de anderhalve meter stippen en lijnen. Ook hebben we schermen aangeschaft die tussen docent en leerling(en) geplaatst worden. En omdat er niet te veel mensen tegelijk in de gebouwen mogen zijn, hebben we ook met de lesroosters moeten schuiven."

Een grote verandering ook voor de jaarlijkse open dag. Die gaat door, maar door de coronamaatregelen wel online. "Normaal hebben we altijd een open dag in april en een promotiecampagne in mei. Maar voor het eerst in ons bestaan organiseren we een digitale open dag. Door de gedwongen digitale periode zijn docenten en organisatie veel beter ingericht op online lesgeven en onlinepromotie. Zo zijn er naast een algemene trailer maar liefst negentien promofilms gemaakt door docenten. Deze filmpjes vertegenwoordigen bijna het volledige cursusaanbod."

Aanmelden per mail
Wie de digitale open dag op zaterdag 13 juni van 10.00 tot 17.00 uur bij wil wonen, meldt zich per mail aan en geeft aan welke bijeenkomst of bijeenkomsten hij/zij wil bijwonen.

Uit de krant