Afbeelding
Foto: © Bob Awick
foto's

Vituscollege-mentor verrast geslaagden

Algemeen

BUSSUM - Roderik Egberink, docent geschiedenis en mentor op het Vituscollege in Bussum, heeft vanmorgen zijn geslaagde mentorleerlingen verrast met een bliksembezoek. Hij wil hiermee een feestelijke afsluiting geven aan de door corona in het water gevallen examenperiode.

Egberink bracht zijn twintig leerlingen de Vitus-geslaagd-vlag en trakteerde hen op een klein gebakje. "Ik vind het leuk om hen te verrassen", vertelt de mentor. "Ik heb hen sinds maart niet meer gezien en ik mis ze een beetje." De docent had een heel schema gemaakt dat hij per mail aan de ouders van de leerlingen had gestuurd. Daarin stond ook het verzoek om ervoor te zorgen dat de leerlingen rond het geplande tijdstip in huis waren.

Door de coronacrisis hebben de eindexamenkandidaten op middelbare scholen dit jaar geen Centraal Schriftelijk Examen (CSE) kunnen doen. Aan de hand van de resultaten van de schoolexamens is bepaald of een leerling is geslaagd of gezakt. Hierdoor wisten veel leerlingen al enige tijd geleden dat ze zijn geslaagd en was er geen spannende dag waarop alle kandidaten tegelijk het verlossende telefoontje kregen. Donderdag 4 juni is door minister Slob van onderwijs aangewezen als ‘landelijke dag voor geslaagde scholieren’. Dat is de reden dat door Egberink is gekozen voor deze datum. Alle mentoren van examenkandidaten op het Vituscollege kiezen dit jaar zelf voor een invulling van hun felicitaties aan geslaagden, rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM. Andere mentoren lokten hun leerlingen met een smoes naar school.

Ben je ook geslaagd en heb je een leuke foto? Mail deze naar: redactie@bussumsnieuws.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Emma Frank uit Bussum heeft haar HAVO diploma in the pocket! @ATC Hilversum
Sophie Olieman is ontzettend blij met haar diploma.
'Zeer trots zijn wij op onze dochter', laten de ouders van Lauren de Vries weten. Zij is geslaagd voor haar Vmbo T-diploma op de Fontein in Bussum.
Liselotte de Nooijer is geslaagd. Ze staat op de foto met haar mentor, Petra Niessen.
Drie geslaagden in Huize de Groot! - Maurits (VWO)
Reinout (VMBO-TL) en
Leonore (VMBO-TL).
Tim Schaap uit Naarden.

Uit de krant