Jessica van der Schagt doet mee met de Oude Bussumer kaas en een notenmix.
Jessica van der Schagt doet mee met de Oude Bussumer kaas en een notenmix. Foto: © Bob Awick

Actiepakket 'Gewoon van Hier' steunt Bussumse ondernemers

Bedrijven

BUSSUM De Staatsloterij gaat de kleine lokale ondernemers in Bussum steunen met de actie 'Gewoon van Hier'.

Het coronavirus heeft op veel branches grote impact. Zoals bij kleinere boeren en plaatselijke ondernemers, die de omzetten sterk zien teruglopen. Deze ondernemers kunnen hun lokaal geproduceerde producten op dit moment niet of nauwelijks kwijt.

Lokale juweeltjes

De Staatsloterij is daarom in Bussum begonnen met 'Gewoon van Hier'. Voor deze actie koopt de Staatsloterij ‘lokale juweeltjes’ van kleinere ondernemers. Deze producten komen in een uniek samengesteld pakket. Het pakket bevat verschillende soorten producten en heeft een waarde van ruim 50 euro. Daarnaast worden de lokale ondernemers op verschillende manieren gepromoot met advertenties, huis-aan-huisfoldercampagnes en online via onder andere social media. Nieuwe abonnees van de Staatsloterij uit Bussum en omstreken krijgen het Gewoon van Hier-pakket cadeau.

Van der Schagt Vlees en Kaas

Een van de ondernemers die met de actie meedoen, is Van der Schagt Vlees en Kaas. “Wij waren meteen enthousiast over dit initiatief omdat veel kleine winkeliers in Bussum het zwaar hebben op dit moment", vertelt Jessica van der Schagt, die samen met haar man Michael eigenaar is. "We hebben de zaak van Jan van der Roest vorig jaar april overgenomen en sinds januari hebben we onze eigen naam. In onze winkel verkopen we vlees, kaas en noten. Met de actie doen we mee met onze Oude Bussumer kaas, samen met een notenmix. Heerlijk voor bij een borrel. We verkopen in de winkel ook groenten en fruit van mijn broer Wilco Voshol. Hij staat met zijn kraam 033Fruit op de markt in Amersfoort en vult het pakket aan met Hollandse aardbeien. Echt heel leuk om met dit initiatief mee te doen en dat inwoners kunnen genieten van de lokale producten."

Andere ondernemers

Naast Van Der Schagt Vlees en Kaas zijn er meerdere ondernemers uit Bussum die meedoen met de actie. Chocolaterie Stam doet mee met hun 'Pareltje van de Zaak' en dat zijn de Eigen Fabrikaat Bonbons. Van Het Gooise Land zit er een vast plantje, de paarse campanula, in en van Bakkerij P&E Stricker een aardbei-meringuekoek. Lecker Kaas Noten & Delicatessen vult het streekpakket aan met Pelikaan Espresso Melange bonen en de Droom van Bussumse thee. Bakkerij Kwakman doet mee met de Bussumse Bodem, een grote roze koek die de bakkerij zelf maakt.

Wil je ook een Gewoon van Hier-pakket met producten van lokale ondernemers? Kijk dan op www.gewoonvanhier.nl/bussum om abonnee te worden van de Staatsloterij om de kleine lokale ondernemers te steunen. Als cadeau ontvang je het Gewoon van Hier-pakket.

Uit de krant