Het team van De Groene Afslag is er klaar voor.
Het team van De Groene Afslag is er klaar voor. Foto: Marius Hille Ris Lambers

Sinatra crooners bij 'heropening' De Groene Afslag

Algemeen

BUSSUM/LAREN - "Na een ferme lenteslaap gaan we weer een deuk in een pakje plantaardige boter slaan", meldt Lucas Mol van De Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg. "Van restaurant, café tot genderneutrale plee, van grote zaal tot oplaadpaal, alles is coronaproof bevonden door de gemeentelijke controleurs. Ook het personeel is er klaar voor."

Mol: "Alle 1,5 meterregels waar we al 3,5 maanden mee gehersenspoeld wordt, gelden bij De Groene Afslag ook. Over niezen, snuiten en dan thuis voor de buis, over afstand houden, reserveren of ongepaste vragen bij de deur en een voorraad van twee kuub handenwasprut. Overigens vinden we schoon ondergoed even belangrijk als gewassen handen."

Giga terras

"Bij De Groene Afslag hebben we gelukkig het grootste terras van ’t Gooi (en wijde omtrek). Je kan er als je wilt 80 x 1,5 meter van elkaar gaan zitten. Wat we wel wat ongezellig vinden (en ver lopen).

De lenteslaap bracht niet alleen tal van nieuwe inzichten, maar ook nieuwe krachten. Drijvende krachten; twee toppers en ‘food rescuers’ van inStock - het restaurant dat kookt met de onverkochte producten van Albert Heijn - zijn bij De Groene Afslag neergestreken. Bedrijfsleider Sven van Braam wordt de Majordomus van de hofhouding en nam chef-kok Maaike Mulder mee. De best nog jonge, oude rotten in het vak gaan De Groene Afslag extra circulair èn culinair elan geven.

"We kunnen niet wachten tot op 1 juni de klok 12 heit. Maximaal dertig mensen binnen, maximaal dertig mensen per zaal boven en dertigduizend man op het terras. Kom maar op, we staan voor je klaar. Vanaf vijf uur zingt minister Wopke Hoekstra - ter ondersteuning van de zo getroffen horeca - in plat Bussums Sinatra crooners op het podium onder de bomen."

Uit de krant