Wim en Iny op hun huwelijksdag op 28 mei 1960.
Wim en Iny op hun huwelijksdag op 28 mei 1960. Eigen foto

Wim en Iny van Tulder stapten zestig jaar terug in het huwelijksbootje

Algemeen

NAARDEN - "Er staat me hier een boeket", lacht Iny van Tulder-van Rooijen (83). Zij en haar man Wim van Tulder (86) zijn vandaag maar liefst zestig jaar getrouwd. Ze zouden een groot feest geven bij 'Fier' in Bussum met familie en vrienden, maar door het coronavirus hebben ze dat moeten afzeggen. "De proefdruk van de uitnodigingen hadden we al in huis", vertelt Iny. Ondanks deze grote domper maken ze er toch een mooie dag van.

Het echtpaar Van Tulder - ouders van Arnoud, Maurits en Annet en grootouders van Ralph en Anouk - is nog heel kwiek en actief. Ze zijn al jarenlang lid van de bridgeclub, en fietsen en lezen veel. Ook de tuin vraagt nog altijd de nodige aandacht en daar steken ze ook veel tijd in. "We hebben een heel rijk leven. We zijn gezond en het gaat ons goed", laat Iny weten.

Echte liefde

Zij leerde haar Wim in Amsterdam kennen. "Ik was 17/18 jaar, maar mijn vader vond mij te jong om me te binden." Samen met een vriendin ging ze als au-pair in Engeland aan het werk. In die periode, die een jaar duurde, bleven Iny en Wim elkaar brieven schrijven. Eenmaal terug in Nederland zochten ze elkaar direct weer op. De liefde tussen hen was echt!

Prachtige jurk

"Op 1 januari 1958 verloofden we ons en op 28 mei 1960 trouwden we in Amstelveen, want daar woonde ik." Het was een zonnige trouwdag met alles-erop-en-eraan. "Je trouwde om 10.30 uur in de kerk. Vervolgens was er een lunch, receptie en diner. Heel bijzonder. Ik droeg een prachtige jurk en was mooi opgetut." Na hun trouwen nestelden ze zich in Doetinchem, maar sinds medio jaren 70 wonen zij in Naarden.

Harmonie

Wim werkte als weg- en waterbouwkundige en Iny was jarenlang filiaalmanager van D-Reizen in Bussum. Na hun pensionering hebben ze zich vijftien jaar ingezet voor De Zonnebloem; Wim als penningmeester en Iny als ouderenbezoekster. De twee hebben een goed huwelijk. "We hebben zelden of nooit ruzie en hebben elkaar altijd vrijgelaten. En hoewel we veel samen doen, zitten we niet op elkaars lip. Bij ons gaat alles in harmonie", besluit Iny liefdevol.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Logo
Afbeelding
Na zomer verder met De Vinkenbaan als De Meerstroom Oranje Nassauschool sluit de komende weken goed af Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
‘De schilders van de Vechtstreek’, uitgebreid overzicht van kunstwerken Algemeen 1 jul, 09:52
Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief