Ambrabat tijdens de veiling.
Ambrabat tijdens de veiling. (Foto: VIGN)

Secretaris Othman Chahid: 'Ramadan is voorbijgevlogen'

NAARDEN - De islamitische vastenmaand zit er weer op. Zondag werd het Suikerfeest gevierd. "De ramadan is echt voorbijgevlogen en ondanks de coronamaatregelen heeft iedereen er een mooie maand van gemaakt", vertelt Othman Chahid, secretaris van de Moskee As-Salaam. De moskee bleef gesloten en de vrijdagpreken werden online gestreamd. Daardoor was niet de moskee de plek van saamhorigheid, zegeningen, gebeden en smeekbeden, maar de eigen woonkamer.

Benefietavond

Tijdens de ramadan werd ook een benefietavond - eveneens via livestreaming - gehouden. Verschillende producten en diensten werden geveild. Voetballer Nordin Amrabat had hiervoor verschillende voetbalshirts van onder anderen Ziyech, Frenkie de Jong, Tannane, Afellay en Sofyan Amrabat geschonken gekregen. Zijn komst kreeg enorme aandacht en daarom kwam in overleg met de burgemeester en politie wijkagent Martin Treur poolshoogte nemen. "De sprekers hebben zich enorm ingezet om de kijkers te motiveren om te doneren, en omdat de moskee gesloten bleef, waren de mensen extra vrijgevig."

Nieuwbouw

De shirtveiling heeft ruim 25 mille opgebracht. Dit geld komt ten goede aan de nieuwbouw van de moskee. Hiervoor is inmiddels al 435.000 euro opgehaald. "We verwachten nog ongeveer 400.000 euro nodig te hebben." Het bestuur gaat in eigen beheer de nieuwe moskee afbouwen. "Het is nu echt zichtbaar in de wijk dat er veranderingen aankomen. Het SCAN-gebouw is inmiddels gesloopt en in april 2021 zijn we aan de beurt om De Schakel te slopen om vervolgens te gaan bouwen. Op korte termijn presenteren wij onze plannen aan de buurtbewoners. We beraden ons nog op de vorm", besluit Chahid.

Meer berichten