Afbeelding

D66-fracties opteren fusie zonder Bussum

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - Als de D66-raadsleden van Naarden, Weesp en Muiden het mogen zeggen, wordt er over 3 jaar alsnog gefuseerd. De democraten opperden deze week een fusie met Wijdemeren; met Bussum zou een 'intensieve ambtelijke samenwerking' moeten worden opgezet. 

Het fusieplan broeit al een tijdje. Het is echter voor het eerst dat er openlijk over wordt gesproken. Ook de D66-wethouders van de gemeenten steunen het plan. De fracties van D66 mogen dan enthousiast zijn, de gemeenteraden zijn nog niet overtuigd. Alleen Muiden is voorstander van een fusie. Weesp wil liever een samenwerking en een deel van Naarden kan maar moeilijk aan het idee wennen dat de gemeente niet zou samengaan met Bussum. Mede daarom wordt er stiekem gehoopt dat Bussum alsnog aansluit.

Navraag leert dat Wijdemeren niet staat te springen om te fuseren met de andere gemeenten. "Wijdemeren is voorstander van meer samenwerking in de regio en werkt mee aan onderzoek daarnaar. De gemeente opteert op dit moment niet voor een herindeling", zo luidt de verklaring.

Uit de krant