Afbeelding
Foto: Hans van der Woerd

Bachvereniging klinkt 1 juni weer in Naarden

Algemeen

NAARDEN - De Nederlandse Bachvereniging geeft maandag 1 juni - Tweede Pinksterdag - een serie van vijf kleinschalige concerten voor een beperkt publiek in Grote Kerk Naarden.

De bijna honderdjarige samenwerking tussen Grote Kerk Naarden en de Nederlandse Bachvereniging is halverwege maart abrupt gepauzeerd door het coronavirus. Zestien concerten, waaronder de uitvoeringen van de Matthäus-Passion, konden niet doorgaan. Dankzij de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen kan de Bachvereniging per 1 juni weer concerten geven in Naarden, zij het in aangepaste vorm.

Vocaal niet toegestaan

Het ensemble bestaat op 1 juni uit zes instrumentalisten; vocale concerten zijn helaas nog niet toegestaan. Bij de vijf concerten is ruimte voor de maximale capaciteit van dertig man publiek. Vanwege de beperkte capaciteit en grote belangstelling zijn de beschikbare stoelen verloot onder de geïnteresseerde Vrienden van de Nederlandse Bachvereniging (met een limiet van twee kaarten per huishouden).

Optimisme

Voor dit eerste concert sinds de uitbraak van het coronavirus koos de Bachvereniging twee geliefde en zeer bekende werken van Bach: de Prelude uit de Eerste cellosuite, en de Orkestsuite in D groot in een kleine bezetting. Tussen de beide stukken van Bach klinken instrumentale variaties op het feestelijke en optimistische koraal Wie schön leuchtet der Morgenstern.

Bij succes is het de bedoeling deze kleinschalige concertserie te vervolgen. De Nederlandse Bachvereniging en Stichting Grote Kerk Naarden hopen dat het optimisme en de goede moed om uit deze crisis te komen blijft groeien, zodat op termijn meer concerten voor een groter publiek kunnen plaatsvinden.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Feestelijke opening Skatepark West in Muiden Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Logo
Afbeelding
Na zomer verder met De Vinkenbaan als De Meerstroom Oranje Nassauschool sluit de komende weken goed af Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
‘De schilders van de Vechtstreek’, uitgebreid overzicht van kunstwerken Algemeen 1 jul, 09:52
Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief