Tessa Lamberts en Robert Jan Heyning in 'Una Giornata Particolare'.
Tessa Lamberts en Robert Jan Heyning in 'Una Giornata Particolare'. Foto: Peter van Bokhorst

NH Toneel opent theater weer met 'Una Giornata Particolare'

Algemeen

BUSSUM - Het Noord Hollands Toneel opent vanaf 5 juni weer de deuren van Theater in Zuyd aan de Akkerlaan 21. Met de toneelbewerking van het prachtige Una Giornata Particolare (Een bijzondere dag) naar de gelijknamige film van Ettore Scola sluit NH Toneel het seizoen af.

De wereldberoemde film van Scola is ondenkbaar zonder de fantastische acterende Sophia Loren en Marcello Mastroianni. Het liefdesverhaal blijkt sterk genoeg om in een sobere setting op het toneel overeind te blijven, want tien jaar geleden regisseerde Peter van Bokhorst het stuk ook en wist toen een gedenkwaardige voorstelling neer te zetten.

Artikel gaat verder onder de foto.

Tijdens een ontmoeting van Hitler en Mussolini in Rome in 1938 komen een huisvrouw (Tessa Lamberts) en haar buurman (Robert Jan Heyning) elkaar tegen. De bijzondere relatie die tussen deze twee mensen ontstaat is intrigerend en spannend. Al snel blijkt dat beide slachtoffer zijn van de onderdrukking van het fascistische regime. Wat ze bij elkaar vinden is troost en liefde. Een spannende en emotionele ontmoeting tussen twee verbannen zielen. Dit relaas gaat over uitsluiting, angst, hoop, herkenning, erkenning. Het verhaalt over de ontmoeting tussen twee ogenschijnlijk zo verschillende mensen die, weliswaar onder druk van de omstandigheden, elkaar erkennen en waardigheid geven.

Tijdens de voorstellingen worden - vanwege de coronamaatregelen - maximaal dertig mensen in de zaal toegelaten. Reserveren via www.nhtoneel.nl.

Uit de krant