Dinsdag waren de sloopwerkzaamheden volop bezig.
Dinsdag waren de sloopwerkzaamheden volop bezig. (Foto: © Bob Awick )

Buurthuis SCAN tegen de vlakte

NAARDEN - Buurthuis SCAN aan de Keverdijk wordt met de grond gelijkgemaakt. De sloopwerkzaamheden in het kader van het project-Centrum Keverdijk zijn hiermee begonnen. Met een grote grijper werd het gebouw ineengedrukt. "Half Naarden heeft hier serieus wat tijd doorgebracht", zegt een voorbijganger.

De ontwikkellocatie Centrum Keverdijk ligt tussen de Majoor Kampsstraat, de Kolonel Verveerstraat en de B. van Rooijenstraat in Naarden. Doel is om de wijk Keverdijk nieuw leven in te blazen door het vervangen van bestaande woningen en de bouw van extra woningen.
Ook komt er een nieuw gebouw met daarin bestaande en nieuwe voorzieningen, zoals een dependance voor de bibliotheek, een peuterspeelzaal, een moskee en een praktijk voor fysiotherapie. Ook het speelveld krijgt een opknapbeurt. De gemeente werkt hierbij samen met Dudok Wonen en de Vereniging Islamitische Gemeenschap Naarden.

Over de opknapbeurt voor de wijk wordt al sinds 2013 gesproken. Op 22 januari 2020 is het bestemmingsplan unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Met de sloop van het wijkgebouw lijkt de herontwikkeling van de buurt in een stroomversnelling te komen.

Meer berichten