In 2018 werd de Kapelstraat 'terrasstraat' nog feestelijk geopend.
In 2018 werd de Kapelstraat 'terrasstraat' nog feestelijk geopend. (Foto: Bob Awick)

Burgervader Ter Heegde: 'Met de Hema is goed contact'

GOOISE MEREN - Burgemeester Han ter Heegde vast twee dagen mee tijdens de ramadan, hij spreekt zich uit over de verhuizing van de Hema en verwacht geen problemen tijdens Hemelvaart bij speelpark Oud Valkeveen. Dat zei hij tijdens het interview met BussumsNieuws en GooiTV. Ook stonden we even stil bij het overlijden van surfer Max Verheijen.

"Heel verschrikkelijk hoe dat is gegaan; ik heb de ouders gebeld, het is een enorm verlies", reageert de burgemeester op het surfongeluk van de 22-jarige Muiderberger.

Doelgroepenvervoer

Na een paar keer uitstel is afgelopen week de beslissing genomen over het inbesteden van het doelgroepenvervoer. De Regio Gooi en Vechtstreek wilde het vervoer voor onder meer ouderen, Wmo en leerlingen in het speciaalonderwijs weer zelf gaan doen en alle gemeenteraden uit de regio hebben daar nu mee ingestemd. "Het bleef tot op het laatste moment spannend", aldus Ter Heegde. "Het is goed gediscuteerd en er waren voor- en tegenstanders." Er is een klap op gegeven en de verdere uitwerking gaat nu plaatsvinden. De burgemeester heeft er vertrouwen in dat dat goed gaat. "De Regio heeft wel wat waar te maken, maar ze hebben ook al veel ervaring met de GAD." Ter Heegde verwacht niet dat er op korte termijn nog meer taken door de gemeenten of Regio uitgevoerd worden.

Hema

Voor het behoud van de Hema voor Bussum is volgens de burgervader flink gelobbyd door de gemeente. "We zijn blij dat de Hema in Bussum blijft, maar het is wel belangrijk waar de Hema nu terechtkomt." De gemeente heeft dan ook al laten weten aan de Hema dat ze graag helpen zoeken naar een goede locatie voor deze trekker voor het winkelend publiek. "We hebben goed contact met de Hema over een eventuele nieuwe locatie", aldus Ter Heegde. Ook houdt de gemeente zich intensief bezig met de plaatsing van een geluidswal met zonnepanelen bij het Naarderbos. Volgens de burgemeester is de kans dat die er komt best wel groot. "We blijven er bovenop zitten, maar het zou een fantastische oplossing zijn voor de mensen die er wonen in verband met het geluid én er wordt elektriciteit opgewekt." Er komt nog wel een rapport naar aanleiding van de uitgevoerde geluidsmeting.

Horeca

De gemeente kijkt verder mee met horecaondernemers die op 1 juni weer open mogen. Er vindt overleg plaats, maar de gemeente komt niet met protocollen. "Maatwerk, heel concreet doorpakken zodat ze ook rond 1 juni aan de gang kunnen, geen bureaucratie, we moeten een beetje praktisch zijn."


Meer berichten