AOW-ers Corine en Hein Muller.
AOW-ers Corine en Hein Muller. (Foto: PR)

Corine en Hein Muller - AOW’ers uit Bussum doneren vakantiegeld aan culturele sector

BUSSUM - #DoeMeeMetJeAOW is de actie waarmee AOW-ers Corine en Hein Muller uit Bussum vandaag zijn gestart. Zij hebben het initiatief genomen om het vakantiegeld van de AOW (geheel of gedeeltelijk) over te maken naar de culturele sector. Het vakantiegeld wordt op vandaag de rekening van alle AOW’ers gestort.

De Bussumers willen de culturele sector die het in coronatijd zeer moeilijk heeft, juist nu steunen. "Wij genieten van toneel, film en opera. Wij vinden dat de jongere generaties in deze coronatijd voor de hele maatschappij offers brengen. We willen daarom graag iets terugdoen en hopen op deze manier een steentje te kunnen bijdragen", vertelt het echtpaar.

Hartverwarmend

De oproep is nadrukkelijk gericht aan die groep ouderen die AOW ontvangen, in een financieel stabiele positie verkeren en het vakantiegeld kunnen missen. Acteur Gijs Scholten van Aschat is als ambassadeur betrokken bij de actie. "Toen ik hoorde van dit plan was ik meteen enthousiast, omdat het niet van de overheid maar van Nederlandse cultuurliefhebbers afkomstig is. Een hartverwarmende actie van ons publiek dat al maanden verstoken is van kunst en cultuur, en ons zo wil helpen overleven."

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bereid gevonden om dit plan mede te realiseren. Zij zullen de giften innen, oormerken en toekennen aan zorgvuldig geselecteerde culturele initiatieven die onze steun nodig hebben. De actie richt zich met name op kwetsbare kunstvormen, van en door professionele theatermakers, musici, kunstenaars en andere makers die cultuur levend houden. De ontvangen donaties komen volledig ten goede aan deze initiatieven. Meer informatie op www.doemeemetjeaow.nl.

Meer berichten