Paul Dirksen en Patrick van Spankeren investeren met Solar Evolution in groene energie.
Paul Dirksen en Patrick van Spankeren investeren met Solar Evolution in groene energie. Foto: © Bob Awick
Advertorial

Solar Evolution is dé expert op het gebied van duurzame energie

Bedrijven

EEMNES Paul Dirksen en Patrick van Spankeren zijn op 1 januari 2019 met hun bedrijf Solar Evolution begonnen om Nederland nog meer te verduurzamen.

"Met Solar Evolution richten we ons vooral op zonnepanelen", aldus Patrick. "Vanaf de eerste dag dat je zonnepanelen op het dak van je eigen woning hebt, heb je schone energie die nooit opraakt en dat zorgt voor een grote besparing op de energierekening tot wel vijftig jaar. Als een klant contact met ons opneemt, komen we langs voor advies en om te vragen wat de wensen zijn. We gaan kijken of het dak geschikt is - heb je een plat of schuin dak - wat de beste plek is en hoeveel panelen je nodig hebt. We zijn een InstallQ-gecertificeerd bedrijf en voldoen aan alle normen en kwaliteitseisen. Ook worden we regelmatig gecontroleerd of we ons werk goed doen. Verduurzamen betekent voor ons niet alleen zonnepanelen plaatsen, maar betreft de gehele bedrijfsvoering. Daarom werken wij enkel met hoogwaardige producten en compenseren we alle CO²-uitstoot."

Besparing energiekosten

Paul: "We zien steeds meer dat zonnepanelen een trend aan het worden zijn. Het is natuurlijk wel een investering, maar je bespaart flink op je energiekosten. De stroom die je niet zelf gebruikt, kun je 'terugleveren' aan het elektriciteitsnet. Dat heet salderen. Een energieleverancier is wettelijk verplicht om de stroom die je teruglevert te verrekenen met de stroom die je afneemt. De regeling geldt tot 2023 en dan wordt het stapsgewijs afgebouwd tot 2031. Maar als je nu zonnepanelen aanschaft, heb je het bedrag voor die tijd zeker terugverdiend. Ook kun je de energie zelf opslaan met een thuisaccu. Als de salderingsregeling wordt afgebouwd, wordt een thuisaccu zeer interessant. Een accu slaat overdag de energie op die je 's avonds kunt gebruiken. We kunnen vandaag het zonnestroomsysteem installeren, waarmee je klaar bent voor de energietransitie van morgen. Met een thuisaccu bepaal je zelf wat er met jouw energie gebeurt." 

Laadpalen elektrische of hybride auto

Daarnaast plaatst Solar Evolution ook laadpalen bij mensen thuis. "Als je interesse hebt, komen we langs om te kijken welke paal het beste bij jouw elektrische of hybride auto past", vertelt Patrick. "We adviseren meestal om een 3-fase laadpaal te installeren omdat het laadvermogen dan hoger en sneller is en voor elke auto toepasbaar. Door onze ervaring kunnen we onze klanten altijd goed adviseren."

Groene toekomst

Patrick en Paul zijn na hun studie gaan werken bij dezelfde werkgever in de solar branche. "Na een paar jaar hebben we besloten om voor onszelf te beginnen. Het gaat goed met ons bedrijf en we zijn daarom op zoek naar elektriciens en dakspecialisten om samen verder te gaan voor een mooie groene toekomst. Onze slogan is dan ook 'Go Green, Go Solar!"

Solar Evolution zit aan de Eemweg 31-25 in Eemnes. Info: 035-7857761/www.solarevolution.nl.

Uit de krant