Foto: © Bob Awick

Driedaagse inspectie van brug op Oud Blaricummerweg Naarden

NAARDEN - De historische brug bij de Bollelaan is de afgelopen dagen aan een grondige inspectie onderworpen. Het opknappen ervan zit al jaren in de pijplijn. Er was al veel eerder mee gestart, maar door problemen met de aannemer kwam het werk stil te liggen. Voor een plan van aanpak moet de huidige staat van de brug in kaart worden gebracht.

Op 22 april jl. heeft de gemeenteraad van Gooise Meren een aanvullend krediet van 1.847.000 euro beschikbaar gesteld voor de versterking van de monumentale boogbrug - een rijksmonument - en de vervanging van de naastgelegen fietsbruggen op de Oud Blaricummerweg in Naarden. De versterking is nodig omdat de brug niet meer berekend is op de huidige verkeersstromen. Vanwege tijdelijke versterkingsmaatregelen is er geen direct instortingsgevaar.
Ondertussen is naar aanleiding van een advies van de commissie Ruimtelijke Kwaliteit en Erfgoed en een advies van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed gewerkt aan een nieuw ontwerp. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2021.

Meer berichten