Tijdens Bussum Cultureel vorig jaar.
Tijdens Bussum Cultureel vorig jaar. (Foto: Bob Awick)

Bussum Cultureel gaat ook niet door

BUSSUM - Het bestuur van Bussum Cultureel heeft, onder andere in overleg met gemeente Gooise Meren moeten besluiten dat Bussum Cultureel dit jaar niet doorgaat. De 17de editie stond gepland voor 4, 5 en 6 september. De jaarlijkse opening van het culturele seizoen is altijd een groot feest en trekt veel bezoekers, ook uit omliggende dorpen en steden. Vanwege de corona-maatregelen is het niet verantwoord om het door te laten gaan.

Marc Maassen, voorzitter bestuur Bussum Cultureel: "Het was een moeilijke beslissing, maar wel de enige beslissing die we als bestuur konden nemen. We begrijpen dat het een enorme teleurstelling is voor de vele culturele instellingen, sportclubs, muziek- en toneelverenigingen, maar ook voor de sponsoren en alle vrijwilligers. Het leven komt wel langzaam weer op gang, maar voor evenementen waarvoor een vergunning nodig is, geldt in ieder geval een verbod tot 1 september. Dat maakt de situatie te onzeker."

Voorbereiding
De voorbereidingen voor Bussum Cultureel startten rond maart en al snel werd duidelijk dat het voor dit jaar niet haalbaar zou zijn om de start van het culturele seizoen op gebruikelijke wijze te vieren. Maassen: "Een aantal deelnemers van Bussum Cultureel heeft aangegeven graag te willen meedenken over hoe we uiting te kunnen geven aan de start van het culturele seizoen in coronatijd. Wie weet wat daar nog uitkomt."

Speciale editie 2021
Volgend jaar staat Bussum Cultureel gepland op 17, 18 en 19 september. "En met nog meer energie gaan we daar samen met alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers een waanzinnig cultureel feest van maken", aldus de voorzitter.

Meer berichten