V.l.n.r.: Riet van der Gaag (directeur KMS), Mida,  Mees, Mathilde, Meike en wethouder Alexander Luijten.
V.l.n.r.: Riet van der Gaag (directeur KMS), Mida, Mees, Mathilde, Meike en wethouder Alexander Luijten. (Foto: © Bob Awick )

Bibliotheek Gooi en meer brengt boekentas naar scholen; KMS heeft de primeur

GOOISE MEREN - De scholen zijn weer begonnen en hoewel Bibliotheek Gooi en meer achter de schermen hard werkt om vanaf maandag 18 mei weer gedeeltelijk open te gaan, heeft de bibliotheek ook tijd vrijgemaakt om boeken naar de scholen te brengen.

Donderdag kregen de kinderen van de Koninklijke Montessori (KMS) in Bussum de eerste collectie aangereikt door de wethouder Alexander Luijten. "We zijn heel blij met de boeken. In de afgelopen periode hebben we voor school ook thuis boeken gelezen. De opdracht was om een samenvatting van maximaal zeshonderd woorden te schrijven. En dat was moeilijker dan gedacht", aldus de leerlingen uit groep 7/8. Ook Riet van der Gaag, directeur van de KMS, stelt de actie van de bibliotheek zeer op prijs.
De wethouder benadrukte nog eens het belang van leesbevordering. Hij is blij met de (nieuwe) initiatieven van Bibliotheek Gooi en meer, zoals deze collectie boeken voor de scholen, de afhaalservice en ook de 67+ Bezorgdienst. Alle scholen in het primair onderwijs in het werkgebied van Gooi en meer, zo'n 45 in totaal, ontvangen een collectie van vijftig samengestelde boeken. Een verrassende mix van leuke, nieuwe leesboeken, strips en informatieve boeken. Prentenboeken voor de kleuters en eerste leesboekjes voor de leerlingen van groep 3. De collectie wordt de scholen ter ondersteuning aangeboden bij hun heropening. Het zorgt voor ontspanning, inspiratie, empathie en troost. Al hoeven die effecten uiteraard niet de drijfveer te zijn. Je kan ook lezen omdat het gewoon leuk is.
Vanaf maandag 18 mei opent de bibliotheek haar deuren op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. De vestiging in Muiderberg blijft nog even gesloten. Alle 67+ leden die (nog) niet naar de bieb kunnen komen, kunnen nog steeds gebruik maken van de 67+ Bezorgservice. Een verrassingtas afhalen bij de Afhaalservice kan ook. En natuurlijk is de bibliotheek online 24/7 geopend.

Meer berichten