Foto: © Bob Awick

Leerlingen Goois Lyceum winnen ConjunctuurBekerStrijd

BUSSUM - Acht 6V leerlingen (Coen Dudok de Wit, Sjoerd van Doorn, Martijn Groen, Emre Halici, Niek Hartgerink, Lars Heijman, Owen Lesmeister en Mairead Wilcox) hebben dit schooljaar onder begeleiding van Christ Verhey, economiedocente op het Goois Lyceum, vrijwillig meegedaan aan de ConjunctuurBekerStrijd van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Ze zijn eerste geworden en hebben daarmee 375 euro verdiend. Aan de wedstrijd deden 120 scholen mee.

De ConjunctuurBekerStrijd is een wedstrijd waarbij klassen onder leiding van hun docent de ontwikkeling van de Nederlandse economie voorspellen. Dit doen ze aan de hand van tien economische indicatoren die het CBS ook gebruikt om de conjunctuur te analyseren. Leerlingen pluizen historische reeksen uit, vergelijken indicatoren, leggen verbanden en volgen het nieuws om tot een goede voorspelling te komen.

Verheys groep blijkt dat dus het beste te hebben gedaan. De leerlingen van de Bussumse middelbare school zaten met hun voorspellingen het dichts bij de werkelijke waarden welke eind maart door het CBS zijn gepubliceerd. Ze hadden gekozen voor een zeer ambitieuze benadering, en zijn dus met hun voorspellingen vooral niet aan de voorzichtige kant gaan zitten. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Meer berichten