Afbeelding
Foto: PR

Speelpark Oud Valkeveen weer open voor maximaal 600 bezoekers

Algemeen

NAARDEN - Net als de horeca zou Speelpark Oud Valkeveen vanwege het prachtige voorjaarsweer de allerbeste seizoenstart ooit hebben gehad als corona geen roet in het eten zou hebben gegooid. Maar voor het attractiepark in de bossen van Naarden is er goed nieuws: ze zijn weer open. De Veiligheidsregio zette begin deze week de seinen op groen. 

"Daar zijn we ontzettend blij mee", zegt parkmanager Koen Kreuze. Voorlopig zijn maximaal zeshonderd bezoekers (20 procent van het maximaal aantal gasten) welkom in het negen hectare tellende park. "Wij kunnen absoluut de anderhalve meter garanderen. De zeshonderd bezoekers verdwijnen dan in het niets. Zodra we kunnen aantonen dat dit aantal mensen goed te behappen is en de volwassenen hun verantwoordelijkheid nemen, zullen we vragen of we mogen opschalen naar 40/50 procent."

Aandoenlijk

Nu mogen alleen kinderen in de attracties. Het is verboden gebied voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar. Zij mogen ook niet bij de kinderen in de wachtrij staan. Bij de toiletten staat personeel om opstoppingen te voorkomen en overal staan grondmarkeringen en flexiglas afscheidingen en worden de spelregels vermeld. Grote afwezigen zijn de mascottes Stronkeltje en Fonkeltje, maar van het fotomoment met het Stronkeltje-beeld wordt flink gebruik gemaakt. "Dat werd ook door de kinderen geknuffeld, écht heel aandoenlijk."

Horeca

Op het Smulplein is één luik geopend. Dit om verschillende rijvormen te voorkomen. Daarbij krijgen de mensen die een bestelling doen een buzzer mee, wachten ze elders om vervolgens hun bestelling op een andere plek op te halen. Kreuze: "Het hoofdgebouw is helemaal gesloten. Daar mogen maar dertig personen tegelijk binnen en dat kunnen we niet controleren of monitoren."

Hemelvaart

Op de eerste dag waren alleen de abonnementhouders welkom. Zij kwamen niet massaal; de teller stopte op 140. "Maar het ging van een leien dakje. Er was begrip van de bezoekers en iedereen stond netjes op anderhalve meter in de rij. Wel verwacht Kreuze dat het het weekend en de komende week richting Hemelvaartsdag drukker wordt. Nieuwe abonnementen worden overigens niet meer verkocht; wel E-tickets die alleen de volgende dag geldig zijn. Bezoekers zonder reservering vooraf worden niet toegelaten. Kreuze is er vrijwel zeker van dat hij met Hemelvaart zeshonderd bezoekers in huis heeft. "Dan kunnen we laten zien wat we in ons mars hebben en dat we de boel fantastisch op orde hebben."

Uit de krant