Is de Huizerstraatweg geschikt als ontsluitingsweg?
Is de Huizerstraatweg geschikt als ontsluitingsweg? (Foto: GDP)

GDP: vuurwerk over BOR-gronden

NAARDEN - De BOR-gronden staan vanavond opnieuw op de politieke agenda. Vorige week werd er lang over gesproken, maar er was niet voldoende tijd om iedereen te horen. Vandaar dus de vervolgbijeenkomst die vanaf 19.00 uur online live te volgen is.

De weerstand van de omwonenden tegen dit bouwplan is heel groot. "En terecht", zegt Jelmer Kruyt, fractievoorzitter van het Goois Democratisch Platform. Hij verwacht vuurwerk. "We zijn namelijk nog niet toegekomen aan de vragen aan de wethouder."
Voor de nieuwe woonwijk is een goede ontsluiting van cruciaal belang. Hiervoor zou de vijf meter brede Huizerstraatweg als belangrijkste ontsluitingsweg in aanmerking komen. "Een normale gebiedsontsluitingsweg is een stuk breder", zegt Kruyt. "Je kunt je dus afvragen of deze weg wel geschikt is om een complete wijk te ontsluiten. En ook of dat wel veilig is. Er zijn op deze weg, in de bocht bij Huizen, al meerdere dodelijke ongevallen geweest."

Artikel gaat door onder de foto.

Hij is het niet eens met het college dat de extra verkeersdruk prima binnen de normen past van een gebiedsontsluitingsweg. "Het college gaat daarmee dus voorbij aan het gegeven dat zo'n weg normaliter veel breder is." Bovendien - zo zegt hij - gaat het om een historische straat met aan weerszijden hoge bomen, waarvan het college zegt dat die in principe niet zullen wijken. Kruyt vraagt zich ook af of je aanpassingen zoals rotondes wel in deze wijk wil realiseren. "Het verstoort het historische aanzicht."

Meer berichten