Gewoon door opgeschoten jongens kapot getrapt.
Gewoon door opgeschoten jongens kapot getrapt.
update

Jongelui vernielen autospiegels; Bussumer heeft camerabeelden

Algemeen

BUSSUM - Doodziek is Marnix Harderwijk ervan. In de nacht van vrijdag op zaterdag om half twee hebben twee jongens in de Top Naefflaan de spiegels van drie auto's af getrapt, waaronder van zijn Audi en de Volkswagen van zijn vrouw. "Zo onnodig", zegt de zelfstandig ondernemer. De schade is samen al snel 900 euro. "En dan hebben we de lakschade nog niet meegerekend."

Toen hij zaterdagmorgen van plan was om er met zijn 2,5-jarig zoontje op uit te trekken, trof hij de vernieling aan. "Dan ga je door de grond", zegt hij. "En zeker in deze tijd kan ik het geld niet missen." Hij deed direct digitaal aangifte en vermeldde daarbij ook dat hij in het bezit was van geluidsfragmenten en camerabeelden. Helaas vindt de politie dit vergrijp en de pakkans van de daders te klein zodat er geen onderzoek naar deze vernielingen wordt gedaan, zo weet Harderwijk inmiddels.

Doe aangifte

Op de filmbeelden ziet de Bussumer aanvankelijk drie jongens op de fiets vanaf Albert Heijn aan de Koekoeklaan door de Top Naefflaan richting de Aaltje Noorderwierlaan rijden. Vijf minuten later fietsen twee van deze jongens de route vice versa. Daarbij trappen ze dus van drie voertuigen de spiegel eraf. 'Die ligt er eraf', roept er eentje nog enthousiast. Omdat de politie 'niet thuis' geeft, deelt Harderwijk zijn relaas op sociale media. Daar krijgt hij van meerdere mensen te horen dat er ook op andere plekken in Bussum autospiegels af zijn getrapt, zoals in de Sint Jansstraat en op de Korte Singel. Hij vraagt iedereen om aangifte te doen.

Update

De politie heeft zojuist de beelden alsnog gevorderd. 

Uit de krant