Spits Olivier Blaauw (25) keert terug bij BFC.
Spits Olivier Blaauw (25) keert terug bij BFC. Foto: © Bob Awick

BFC-bestuurslid: 'Achter de schermen zijn we bezig met volgend seizoen'

Algemeen

BUSSUM - Geen viering van het eeuwfeest voor voetbalclub BFC aan de Meerweg, maar goed nieuws is er ook: spits Olivier Blaauw (25) keert terug. "Het is niet anders en we kunnen er niets aan veranderen. Jammer is het wel dat we op 1 mei niet ons eeuwfeest hebben kunnen vieren. We hebben de festiviteiten uitgesteld naar september of oktober. Ons jubileumboek is wel verschenen", opent Jan-Jaap Moerman, bestuurslid Voetbalzaken bij het jubilerende BFC, als hem gevraagd wordt op welke wijze de Bussumse Football Club (BFC) deze periode doorkomt. "Alles ligt stil, maar achter de schermen zijn we bezig met volgend seizoen."

In elk geval komt spits Olivier Blaauw (25) weer bij zijn oude club en jeugdliefde voetballen. Twee jaar geleden spraken we hem nadat bekend werd dat hij hogerop wilde en naar Huizen ging. "Dat is geen onverdeeld succes geworden; ik had er meer van verwacht", zegt de fysiotherapeut nu. "Ik ben nu veel thuis. In de praktijk bij Douma in Hilversum voeren we alleen de medisch noodzakelijke behandelingen uit."
Terugblikkend zegt Blaauw: "In het eerste seizoen begon ik door blessures met een kleine achterstand. Later in het seizoen werd ik toch topscorer. In het nu voortijdig gestopte seizoen wilde ik bij Huizen slagen. Waarom het niet lukte, weet ik niet. De twijfel sloeg toe: wilde ik hiermee doorgaan? In de winterstop tijdens het trainingskamp in Spanje kreeg ik te horen dat ik me meer moest bewijzen. Na de winterstop zat ik echter meer op de reservebank dan dat ik in het veld stond. Toen wist ik genoeg en na de mededeling dat mijn contract niet werd verlengd, stond mijn besluit vast: terug naar BFC waar ik vanaf de jeugd had gespeeld. Ik kwam in contact met trainer Kwadjo Boateng. Ik had daar een goed gevoel bij en was welkom. Ik had wel verwacht dat Huizen het chiquer zou oplossen. In het eerste jaar ben je topscorer en vervolgens ben je niet meer goed genoeg. Het is voorbij, maar ik lig er niet meer wakker van."

Oude liefde

Blaauw is nog wel benaderd door andere clubs, maar er was voor hem geen andere optie dan terugkeren naar zijn oude liefde. "Lekker weer voetballen met mijn oudere broer Jurriën en oude vrienden. En vooral weer plezier in het spelletje krijgen." Bij BFC wordt hij weer herenigd met onder anderen Tjerk Posthuma. Samen namen zij in het seizoen 2017-2018 het leeuwendeel van de doelpunten voor hun rekening. Posthuma vertrok in de zomer van 2018 naar het Amsterdamse AFC, maar was na één seizoen weer terug.

Ambitie

Ondanks de huidige coronacrisis straalt BFC ambitie uit. Jan-Jaap Moerman: "We spelen nu in de tweede klasse en willen een stabiele eersteklasser worden. Het afgelopen seizoen zijn Kwadjo Boateng en Guus Uhlenbeek aangesteld als trainers. Dat is wederzijds goed bevallen en het contract met hen is met twee jaar verlengd. De selectie moest in het begin wel wennen aan de wijze en het niveau waarop Boateng traint. We kunnen nu met een gerust hart verder bouwen op de lijn waarmee we in 2019 zijn begonnen. Met de teruggekeerde spelers en de broers Dwight en Leroij Oehlers moeten we de weg omhoog weten te vinden."
Bij de Bussumse Football Club heeft de jeugdopleiding grote prioriteit, met name de groep onder 19 jaar die dicht tegen de senioren aan zit. "Ons doel is dat clubspelers een reële kans krijgen door te groeien naar het niveau van de selectie van het eerste elftal. Daarom richt Boateng zich ook op deze leeftijdsgroep. Er is veel talent dat verder moet worden ontwikkeld. De technische staf heeft er vertrouwen in dat we zelfs de huidige jeugdspelers op het niveau van de eerste klasse kunnen brengen”, besluit Moerman, die niet kan wachten tot de hekken van het BFC-complex aan de Meerweg weer van het slot mogen.


Uit de krant