Lotte Schimmel stopt met haar raadswerk.
Lotte Schimmel stopt met haar raadswerk. (Foto: Bob Awick)

Lotte Schimmel stopt, want: 'Verantwoordelijkheid kun je niet ‘een beetje’ nemen'

GOOISE MEREN - In de raadsvergadering van 12 mei neemt Lotte Schimmel afscheid als raadslid voor de PvdA Gooise Meren. Ze kan haar werk als raadslid niet langer combineren met haar werk in de zorg en haar privé-omstandigheden.

"Ik heb lang gezocht naar een manier om mijn fulltime baan in de zorg met het raadswerk te combineren. Een lastige zoektocht naar balans, die ik ook herken in andere jonge, ambitieuze mensen die proberen te jongleren met politieke betrokkenheid, hun maatschappelijke carrière en hun privéleven", aldus Schimmel. "Het raadslidmaatschap is prachtig en eervol, maar het is ook heel hard werken, zeker als je zoals ik een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebt en het niet een beetje erbij wilt doen. Toen ik ook nog wat ongeluk in mijn persoonlijk leven erbij kreeg, bleek het teveel om alle ballen in de lucht te houden en het goed te doen."

Relativerend

Lotte Schimmel kwam in maart 2018 in de gemeenteraad van Gooise Meren. Met grote bevlogenheid en een gezonde dosis relativerende humor deed zij onder andere de portefeuilles Sociaal Domein en Zorg en Welzijn. Vanuit haar eigen ervaring in de zorgpraktijk, kon zij de raadsleden meenemen in de realiteit van deze problematiek.

"Met Lotte verliezen wij een enthousiaste fractiegenoot die haar raadslidmaatschap kleur gaf met hard werken en grote bevlogenheid. Daarbij ging zij de confrontatie, op voor haar belangrijke onderwerpen, zeker niet uit de weg", aldus Rolien Bekkema, fractievoorzitter PvdA Gooise Meren. "Ik respecteer haar besluit, maar we zullen haar inbreng wel gaan missen."

Martijn Kahlman (41), al actief als steunfractielid en tijdelijk raadslid voor de PvdA Gooise Meren, volgt Schimmel op. Hij wordt in de raadsvergadering van 12 mei geïnstalleerd. Martijn werkt nu nog als adviseur bij het Prins Bernhard Cultuurfonds en vanaf 1 juni 2020 bij de Directie Erfgoed en Kunsten van het ministerie van OC&W, is getrouwd met Julia Vytopil en heeft twee kinderen.

Meer berichten